Koeman niet blij met Nijhuis: "Deed niets aan theater"

20 oktober 2017, 07:49   Bijgewerkt: 20 oktober 2017, 08:08
Foto: © ProShots

Voor wie denkt dat Ronald Koeman het leuk vond dat er bij Everton-Olympique Lyon een Nederlandse scheidsrechter aan de leiding stond: deze mensen komen bedrogen uit. De manager, die het Europa League-duel van donderdagavond met 1-2 verloor met zijn Engelse werkgever, was niet blij met het optreden van Bas Nijhuis.

Aan het einde van het treffen tussen Everton en Lyon brak er een opstootje uit voor de tribune. Het was een rare gewaarwording, aangezien een fan met een kind op zijn schouder een Lyon-speler probeerde te raken. Ook bij de spelers ging het er op dat moment verhit aan toe, aangezien Everton-verdediger Ashley Williams het eerst aan de stok kreeg met Lyon-goalie Anthony Lopes en daarna de confrontatie aanging met Lucas Tousart en Bertrand Traoré.

Na deze gemoederen wijst Koeman naar Nijhuis. "Ik denk dat de ergernis tijdens de wedstrijd groeide bij de spelers en mijns inziens lag het probleem bij de scheidsrechter. Hij was dan wel Nederlands, maar hij deed niets tegen het theater van sommige Lyon-spelers. Fekir (Nabil, red.) dook wel tien keer in de eerste helft. Ik begrijp wel dat er dan wat frustraties ontstaan. Ik weet niet precies wat er gebeurd is, maar ik snap het wel.

Koeman staat flink onder druk bij Everton, dat ondanks veel transfergeweld op een karige zestiende plaats staat in de Premier League en in de Europa League ook nog maar één puntje heeft na drie duels. Mede daardoor opteerde Koeman voor vijf mutaties voor het duel met Lyon. De Nederlander zag door de magere oogst in de afgelopen tijd een vertrouwensgebrek bij zijn spelers. Onder meer bij Davy Klaassen, die in de basis begon maar in de rust gewisseld werd. "Vooral de eerste helft was beneden ons niveau, met veel fouten, veel twijfel en weinig zelfvertrouwen", aldus Koeman.

Everton krijgt komende zondag tegen Arsenal (thuis) de kans op revanche.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen