Eriksen schiet Denemarken met hattrick naar Rusland

14 november 2017, 22:38

Aan de hand van een fenomenale Christian Eriksen heeft Denemarken het laatste Europese ticket voor het WK bemachtigd. De aanvallende middenvelder nam dinsdag in de play-off tegen Ierland drie treffers voor zijn rekening en loodste zijn land daarmee naar een 1-5 overwinning.

Het contrast was groot voor Eriksen. Afgelopen zaterdag kon hij in de thuiswedstrijd zijn stempel nog niet drukken en werd hij aan banden gelegd door de middenvelders van de Ieren. Mede daardoor werd het 0-0. Dinsdag was alles anders. Eriksen speelde een absolute hoofdrol, liet zijn klasse zien en hielp zijn land met een hattrick naar het WK.

En dat terwijl de return in Dublin nog slecht begon voor de Denen. Nadat Nicolai Jørgensen een vrije trap ongelukkig beroerde, kopte Shane Duffy de bal al in de zesde minuut sluw in het doel. Denemarken beleefde daardoor een dramatische start, maar werd vervolgens bij de hand genomen door Eriksen. In de 29ste minuut kwam Denemarken langszij, toen Andreas Christensen de bal in het doel werkte na een briljante actie van Pione Sisto aan de linkerkant.

Daarna was het woord aan Eriksen, die twee minuten later via de onderkant van de lat het speeltuig heerlijk in het doel stuurde: 1-2. Hij scoorde op aangeven van Jørgensen, die zich nu dus voor het goede doel liet zien. Vervolgens hielden beide landen lange tijd gelijke tred tot Eriksen weer van zich deed spreken. Met links stuurde hij de bal prachtig in de lange hoek en loodste hij Denemarken in veilige haven. Het werd nog mooier voor de spelmaker toen hij een kwartier voor tijd de 1-4 aantekende. Hij heeft daardoor nu elf goals gemaakt in de WK-kwalificatie, een onvoorstelbaar aantal voor de beste Deense voetballer van dit moment. 

In de absolute slotfase maakte Nicklas Bendtner het nog erger voor de Ieren door de wedstrijd op 1-5 af te sluiten. Denemarken is er daardoor volgend jaar bij in Rusland, Ierland kan de wonden gaan likken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen