Rekik benadert duels Oranje serieus: "Niet zomaar potje spelen"

8 november 2017, 09:30   Bijgewerkt: 7 november 2017, 22:50

Karim Rekik benadert de oefenduels van het Nederlands elftal met Schotland (donderdag) en Roemenië (dinsdag) serieus. Na de desastreus verlopen WK-kwalificatiecampagne gaat het voor Oranje in Aberdeen en Boekarest niet meer om de knikkers.

"Voor ons is het altijd goed, als je bij het Nederlands elftal zit", aldus de 22-jarige verdediger van Hertha BSC tegen FCUpdate.nl. "We beschouwen de wedstrijden niet als oefenduels. We willen winnen en gaan er niet naartoe om zomaar een potje te spelen." Voor de derde keer op rij behoort de drievoudig international tot de definitieve selectie van Oranje. "Het is lekker om de jongens weer te zien, het zijn goede vrienden van me. Ik hoop het team te helpen waar het kan."

Rekik keerde voor de WK-kwalificatieduels in augustus met Frankrijk en Bulgarije terug bij het Nederlands elftal. Op dat moment was het 3,5 jaar geleden dat de oud-speler van PSV zijn laatste en toen enige interland noteerde. "Ik speelde niet bij Olympique Marseille, het was normaal dat ik ontbrak bij Oranje. Als je niet speelt, ben je er gewoon niet bij. Natuurlijk heb ik de WK-kwalificatiewedstrijden gevolgd. Thuis ben ik gewoon supporter."

Vorige maand tegen Wit-Rusland en Zweden kwamen er twee caps bij voor Rekik. Beide keren als basisspeler. Het waren de duels waarin het doek voor Oranje definitief viel. Terug bij Hertha BSC werd Rekik door de oosterburen gevraagd naar het debacle. "Ik kreeg vragen hoe het kan dat Nederland niet op het WK staat. Ze vinden het raar. Dat klopt ook, want Nederland hoort op het WK. Dat weet iedereen."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen