Wuytens: "Groningen-uit in winter? Dan toch liever kunstgras"

1 december 2017, 12:20

Dries Wuytens heeft zich de laatste weken ontpopt tot basisspeler van Heracles Almelo. De 26-jarige Belg verruilde in de zomer Willem II voor het Polman Stadion en moest daar wennen aan het kunstgras. Komende zaterdag gaat Wuytens met Heracles op bezoek bij zijn oude club.

"Ik heb echt moeten wennen aan dat kunstgras", zegt Wuytens tegen het Brabants Dagblad. "Natuurlijk had ik er incidenteel weleens een wedstrijd op gespeeld. Maar dat is toch anders dan er elke dag op te moeten trainen. Ik kreeg last van mijn rug en mijn spieren. Dus moest ik ook wachten op een basisplaats."

Wuytens heeft zich aan weten te passen aan het nepgras, al blijft de voorkeur uitgaan naar een goed grasveld. "Het veld van Willem II is in de winter altijd drassig, zwaar dus, maar degelijk. Maar FC Groningen-uit in de winter? Dan toch liever kunstgras."

De verdediger speelde tot dusver drie wedstrijden voor Heracles, allemaal in november.  "Het is sportief toch een stap vooruit. Bij Willem II moesten we ervoor zorgen niet bij de onderste drie te eindigen. De doelstelling van Heracles is een plaats in de middenmoot. Bij winst in Tilburg komen we uit op 21 punten. Dan sluiten we aan bij de ploegen die strijden om een plaats in de play-offs."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen