Ajax en Japanse club slaan handen ineen: "Belangrijke stap"

25 januari 2018, 11:48

Ajax is wederom in zee gegaan met een club uit Azië. Nadat de Amsterdammers op 1 januari al een Partnership Program zijn gestart met Guangzhou R&F uit China, is er donderdag een samenwerking gestart Sagan Tosu uit Japan.

De Ajax Coaching Academy (ACA) gaat de club ondersteunen op het gebied van organisatie en het opleiden van trainers en spelers. Ook gaat de club proberen om commerciële activiteiten te ontplooien met de club. De clubs zijn een samenwerkingsovereenkomst van drie jaar overeengekomen.

Algemeen directeur Edwin van der Sar spreekt van een mooie ontwikkeling. "Dit is een nieuwe en belangrijke stap voor Ajax in Azië", reageert hij. "Wij wilden via onze ACA graag met een Japanse club gaan samenwerken en dat is gelukt. Sagan Tosu is in 1997 opgericht en daarmee de jongste club in de Japanse J-League. Ze eindigden vorig seizoen als achtste in de competitie die in Azië wordt gezien als de meest ontwikkelde. Wij denken dat er veel groeipotentieel bij deze club aanwezig is en wij krijgen het vertrouwen om hen verder te helpen met de ontwikkeling van de club, met name via de jeugdopleiding."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen