Wenger over afgang Arsenal: "Nottingham verdiende te winnen"

7 januari 2018, 20:27   Bijgewerkt: 7 januari 2018, 20:32

Arsène Wenger feliciteert Nottingham Forrest met de bekerstunt tegen Arsenal (4-2). Wenger stuurde tegen de Championship-club een 'B-team' het veld in. De Fransman voerde negen wijzigingen door. Hij wil dat niet aandragen als excuus voor de blamage in de derde ronde van de FA Cup. Wenger zat op de tribune vanwege een schorsing.

"Ik feliciteer Nottingham met hun geweldige wedstrijd. Zij waren scherp, wonnen belangrijke duels en waren telkens gevaarlijk op de momenten dat zij naar voren gingen", zegt Wenger, die nooit eerder zo vroeg werd uitgeschakeld in de FA Cup, op de website van Arsenal. "Nottingham verdiende te winnen. Zo simpel is het."

Wenger gooide zijn elftal op de schop vanwege het drukke schema. "Veel spelers zaten op het randje, en woensdag spelen we weer. Het was onmogelijk om geen veranderingen toe te passen. Ik kan me voorstellen dat er vragen zijn over mijn keuzes. Het zou ook een gemakkelijk excuus zijn. We stonden met acht of negen internationaal ervaren spelers op het veld."

Arsenal kreeg te maken met twee penaltysituaties. Wenger houdt de lippen op elkaar, ook over de 4-2 van Kieran Dowell. Hij leek de penalty twee keer te raken. "Ik heb het niet gezien. Ik zag de spelers protesteren. Zij zeiden dat het honderd procent zeker was dat de bal dubbel werd geraakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen