Nuytinck ervaart ritiro: "Afzien, zonder dat je naar huis mag"

28 februari 2018, 16:03

Bram Nuytinck maakte in Italië kennis met een nieuw begrip: ritiro. Dat was het gevolg van een dramatische competitiestart met acht nederlagen in de eerste twaalf wedstrijden.

"Het begin was echt slecht", zegt Nuytinck, die als profvoetballer debuteerde bij NEC, tegen de NOS. "Dan is het afzien en ga je een week lang naar een hotel toe, zonder dat je naar huis mag. Ritiro noemen ze dat. Twee keer per dag hard en lang trainen. Dat is wel even anders dan in Nederland of België."

Daarnaast valt Nuytinck, die afgelopen zomer Anderlecht voor Udinese verruilde, op dat in Italië meer aandacht is voor tactiek. "Vier dagen in de week... Dat heb ik hiervoor nooit gehad. In Italië is dat zo belangrijk. Ik hoor in Nederlandse voetbalpraatprogramma's kenners weleens roepen dat je niet te veel naar de tegenstander moet kijken. Daar ben ik het echt niet mee eens. Wat kan het kwaad om zwakke punten van de tegenstander uit te baten? Dat doen we hier heel veel. We werken veel met video-analyses. Mooi om mee te maken."

Nuytinck is bij Udinese basisspeler. Met zijn Italiaanse werkgever staat hij elfde, met elf punten achterstand op plek zes, de notering die aan het einde van dit seizoen recht geeft op het spelen van Europees voetbal.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen