De twee scenario's waarbij FC Twente mag hopen op handhaving

27 april 2018, 10:01   Bijgewerkt: 29 april 2018, 12:48

FC Twente heeft een wonder nodig om nog te ontsnappen aan degradatie in de Eredivisie, tóch zijn er nog meerdere Houdini-scenario's mogelijk voor de Tukkers. Wat zijn mogelijkheden om alsnog de nacompetitie te halen en via die weg het vege lijf te redden? Een overzicht:

In elk geval moet de formatie van Marino Pusic minimaal vier punten halen uit de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie. In elk ander geval, dus bijvoorbeeld bij een nederlaag tegen Vitesse komend weekend, valt het doek definitief. Datzelfde geldt voor het geval waarbij Roda JC en Sparta in de laatste twee duels beide een wedstrijd winnen. Maar er zijn meer scenario's mogelijk, mét wel degelijk (broos) perspectief:

Programma FC Twente (18e, 23 punten, -21):

Vitesse (uit)

NAC Breda (thuis)

Programma Sparta Rotterdam (17e, 27 punten, -36):

Feyenoord (uit)

Heracles Almelo (thuis)

Roda JC (16e, 27 punten, -29):

VVV-Venlo (uit)

ADO Den Haag (thuis)

{image[325015][right-half][]}1. Twente pakt vier punten (winst + remise), Roda JC óf Sparta Rotterdam verliest beide duels

In dit scenario verlaat FC Twente nog de laatste plaats in de Eredivisie. Het doelsaldo van FC Twente (dat in dit scenario minimaal met één goal toeneemt) is al hoger dan dat van Sparta en Roda JC, dat voor (minimaal) een van beide met minstens nog twee goals afneemt. Hoewel Roda JC op papier een makkelijker programma heeft, zal Twente misschien wel de hoop op de ploeg van Robert Molenaar zetten. Zij treffen met VVV-Venlo (derby, afscheid van Hai Berden) een zeer gemotiveerde tegenstander en ADO Den Haag speelt mogelijk dan nog voor de play-offs tegen de Limburgers. Dat is voor Sparta Rotterdam met Heracles Almelo (concurrent Twente bovendien) anders, al hebben zij eerst nog een zware wedstrijd in De Kuip voor de boeg.

Mochten ze allebei tweemaal verliezen, dan stijgt FC Twente met vier punten zelfs nog naar de zestiende plaats in de Eredivisie, op basis van het doelsaldo.

{image[325584][right-half][]}2. FC Twente pakt zes punten (winst + winst), Roda JC of Sparta Rotterdam pakt maximaal twee punten

Als FC Twente erin slaagt om uit bij Vitesse te winnen en in eigen huis NAC Breda (dat in dit scenario als het zelf komend weekend niet wint van Heerenveen nog ergens voor speelt, overigens) verslaat, dan hoeft Sparta of Roda JC niet eens een keer te verliezen. Als een van beide tweemaal gelijkspeelt, dan gaat Twente over de directe concurrent heen. Beide ploegen komen op 29 punten, waarbij het doelsaldo van de Tukkers beter is (en ook blijft).

Ook hierbij is er weer een scenario mogelijk waarbij FC Twente nog zestiende wordt, namelijk als beide ploegen twee punten (of minder) pakken en de Twente zowel Vitesse als NAC verslaat.

Perspectief

In elk ander scenario moet FC Twente in elk geval vier punten pakken tegen Vitesse en NAC Breda. Het goede nieuws? In de eerste wedstrijd won het van de ploeg van Stijn Vreven (1-2) en speelde het gelijk tegen Vitesse (1-1). Dat zou dus een scenario zijn, waarbij Twente het nog kán redden. Maar met minder dan vier punten óf één overwinning van Sparta Rotterdam en Roda JC in de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie en de landskampioen van 2010 vliegt er onverbiddelijk eruit.

Lees ook: Pusic gelooft in handhaving: "Zijn strijdbaar en gefocust"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen