Emmen wint en doet goede zaken, Den Bosch uitgespeeld

23 april 2018, 21:58

De veelbesproken inhaalwedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Emmen is maandag geëindigd in een overwinning voor de ploeg uit Drenthe: 1-2. Het team van Dick Lukkien zegevierde maandag door een vroeg en een laat doelpunt en doet daardoor goede zaken in de strijd om de play-offs.

Dat geldt niet voor FC Den Bosch, want die ploeg maakt door de nederlaag definitief geen kans meer om de play-offs te halen. Eigenlijk zouden beide teams elkaar afgelopen vrijdag al treffen, maar de wedstrijd ging door scheuren in het kunstgras toen niet door. Maandag werd het duel dus alsnog afgewerkt en Emmen was daarin de sterkste.

Al na tien minuten kwam Emmen door een rake penalty van Cas Peters op voorsprong. Dankzij die goal zocht Emmen verdiend de rust op met een voorsprong, maar een kwartier voor tijd maakte Jort van der Sande met een goal na een klutssituatie gelijk. De 1-1 bleef echter maar kort op het scorebord staan, omdat Emmen-verdediger Stef Gronsveld de winnende treffer maakte.

Emmen staat nu zevende en gaat de slotdag van de Jupiler League in met een voorsprong van twee punten op SC Cambuur. De zevende plaats geeft recht op een ticket voor de tweede ronde van de play-offs, de nummer acht begint al in de eerste ronde.