Krankzinnige degradatiestrijd in Italië kost De Vrij de zege

13 mei 2018, 17:04

De degradatiestrijd in de Serie A heeft een bizarre wending gekregen: de nummer achttien, zeventien en vijftien wonnen allemaal, waardoor nummer veertien SPAL - dat zelf lange tijd op voorsprong stond - opeens bijna onder de degradatiestreep staat. Het is dat Stefan de Vrij met SS Lazio nog laat voor de gelijkmaker zorgde tegen nummer zestien Crotone, anders stond de promovendus inderdaad achttiende. Dat is, nu op doelsaldo weliswaar, niet  het geval.

De Nederlandse verdediger kon met SS Lazio een Champions League-ticket veilig stellen omdat Internazionale zaterdagavond in eigen huis verloor van Sassuolo. Dan moest het wel winnen van laagvlieger Crotone. Via een strafschop van Senad Lulic kwamen de Romeinen op voorsprong, maar Simeon Nwankwo en Federico Ceccherini kwam de thuisploeg op voorsprong. Sergej Milinkovic-Savic maakte na goed doorkoppen van De Vrij echter alsnog gelijk, waardoor SS Lazio de vierde plek bijna niet meer kan ontgaan. Crotone zakt naar plek achttien op doelsaldo.

{image[322705][right-half][]}Cagliari, de ploeg die op de achttiende plaats onder de streep stond, won namelijk van Fiorentina (0-1). Leonarde Pavoletti kopte uit een vrije trap het enige doelpunt van de middag binnen. Bij Udinese, met Bram Nuytinck in de basis, werd Antonín Barák matchwinner. Hij tikte tegen het al gedegradeerde Hellas Verona een voorste van Jakub Jankto van dichtbij binnen (0-1).

Nummer zestien Crotone pakte dus een punt en daalt twee plekken en zag nummer vijftien Chievo ook winnen. Twee wonderdoelpunten, een snoeiharde pegel van Federico Giaccherini in de verre hoek en een schotje van Inglese na een Bergkampachtige draai, maakten de penalty van Bologna-speler Simone Verdi ongedaan (1-2).

Omdat SPAL zelf onderuit ging op bezoek bij Torino (2-1), keldert het opeens naar de zeventiende plaats in de Serie A. Lorenzo De Silvestri werd drie minuten voor tijd matchwinner, nadat eerder Andrea Belotti, uit een vlot lopende aanval, en Alberto Grassi nog zorgden voor evenwicht op het veld. Met deze zeer bijzondere uitslagen en duels als SPAL - Sampdoria, Chievo - Benevento en Udinese - Bologna op het programma op de laatste speeldag, wordt het onderin Italië nog bloedstollend spannend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen