Udinese legt geblesseerde Ter Avest vast tot en met 2022

15 juni 2018, 14:15
Udinese legt geblesseerde Ter Avest vast tot en met 2022

Hidde ter Avest vertrekt definitief naar Udinese. De transfervrije verdediger heeft een vierjarig contract getekend bij de Italiaanse club en wordt zodoende ploeggenoot van Bram Nuytinck. Op dit moment kampt hij echter nog met een zware enkelblessure, waarvan hij herstellende is.

Daardoor was het voor de back moeilijk om een nieuwe club te vinden, nadat zijn verbintenis afliep bij FC Twente. De jeugdinternational, die honderdmaal uitkwam voor de Tukkers, is in die zoektocht geslaagd. "Hij is een jonge speler, met bijzonder veel potentieel", loofde algemeen directeur Franco Collavino op de clubsite. "Hij heeft al bewezen een geweldige speler te zijn en kans hier een volgende stap zetten.

Bij FC Twente en Jong Oranje droeg hij beide een paar keer de aanvoerdersband, mede daarom waren er veel clubs geïnteresseerd in de 21-jarige speler. In Udinese treft Ter Avest een club die moeizame jaren achter de rug heeft. Nadat het in 2011 en 2012 op de vierde en derde plaats eindigde, werd de gang naar onderen ingezet. De laatste jaren eindigde de ploeg dertiende, zestiende, zeventiende en weer dertiende. Ook afgelopen seizoen werden er drie trainers versleten: Igor Tudor staat komend seizoen aan het roer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen