Kuipers vist achter het net: slechts vierde official bij WK-finale

12 juli 2018, 19:48   Bijgewerkt: 13 juli 2018, 00:01

Björn Kuipers grijpt naast de WK-finale. De FIFA heeft de Argentijn Nestor Pitana aangesteld voor Frankrijk - Kroatië. Kuipers treedt wel op als vierde official. Die taak had hij ook bij de halve finale tussen Kroatië en Engeland. Assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra staat ook als reserve paraat. De FIFA maakte nog niet bekend wie optreedt als VAR.

Kuipers' collega Pitana maakte net als Kuipers een goede indruk dit WK. Zij golden samen met de Iraniër Alireza Faghani als favoriet voor de eindstrijd. Faghani fluit zaterdag de troostfinale in Sint-Petersburg tussen België en Engeland.

Voor Kuipers was het zijn grote droom om zijn interlandloopbaan als scheidsrechter af te sluiten met de WK-finale. Het wereldkampioenschap in Rusland is zijn laatste grote eindtoernooi, zo kondigde hij eerder al aan. Tijdens het WK had Kuipers de leiding over Egypte - Uruguay, Brazilië - Costa Rica, de achtste finale tussen Spanje en Rusland en de kwartfinale tussen Engeland en Zweden.

De FIFA maakt later bekend wie het aanstelt als VAR. Danny Makkelie, de enige Nederlandse videoref op het WK, is een kanshebber, maar had ook al de halve finale Kroatië - Engeland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen