Vitesse wint nipt van Fortuna zonder te overtuigen

28 oktober 2018, 14:20   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 14:50

Vitesse heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Fortuna Sittard. In een matige wedstrijd overtuigde de door blessures geplaagde ploeg van Leonid Slutsky weer niet, maar wisten de Arnhemmers door treffers van Maikel van der Werff en Matus Bero wel te winnen. André Vidigal zorgde voor het enige doelpunt aan de Limburgse zijde. Op basis van de eerste helft een verdiende overwinning voor de thuisploeg, die door deze overwinning naar plek vijf stijgen.

Vitesse - Fortuna Sittard was een weerzien met een oude bekende voor sommigen. Fortuna-trainer Rene Eijer, keerde terug bij Vitesse waar hij als speler vijf seizoen actief was. Ook voor Bryan Linssen was dit duel een speciaal affiche. Hij begon zijn loopbaan namelijk bij de Limburgers.

Fortuna Sittard kwam in alle uitwedstrijden op een achterstand en ook in het Gelredome kwam de ploeg op achterstand. Na twaalf minuten spelen was het aanvoerder Maikel van der Werff die de bal binnen knikte na een perfecte voorzet van Navarone Foor. Hierna ging Vitesse eigenlijk te veel mee in het slome en apathische spel van de bezoekers en zo ontwikkelde de eerste helft zich tot een saaie wedstrijd.

Na de rust was Fortuna Sittard wat beter uit de kleedkamer leek te komen, de bezoekers werden gevaarlijk via een aantal corners maar vonden tot tweemaal toe Eduardo op hun weg. Vitesse leek nog steeds aangeslagen te zijn van de tegentreffer en creëerde het eerste kwartier eigenlijk helemaal niets. Thulani Serero probeerde het vanaf de zestienmeter na een lange inworp van Linssen, zijn schot werd echter gekraakt. Fortuna voetbalde in de tweede helft met meer lef en speelde veel verder vooruit dan in de eerste helft. Waar Fortuna in de eerste helft uit het niets scoorde, was het in de tweede helft andersom. Na weer een verre inworp van Linssen, bleef de bal hangen in de zestienmeter van Fortuna. Matus Bero maakte met een spectaculaire omhaal de bevrijdende treffer voor Vitesse.

Dit was eigenlijk het enige goede moment voor de thuisploeg in de tweede helft, want verder creëerde het amper kansen. Fortuna Sittard probeerde het nog wel in de slotfase, het bracht kersverse vader Lisandro Semedo in de ploeg. Hij zorgde met zijn snelheid voor dreiging aan de rechterkant van het veld, maar tot echt grote kansen leidde dit ook niet. Al met al een verdiende overwinning voor Vitesse op basis van de eerste helft. De tweede helft moeten beide ploegen snel vergeten. Vitesse weet dus opnieuw niet te overtuigen, maar kan door deze overwinning wel weer omhoog gaan kijken.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Eduardo; Vyacheslav Karavaev 7,5, Maikel van der Werff 7 (40. Danilo Doekhi 6,5) , Jake Clarke-Salter 6, Max Clark6,5 ; Thulani Serero 6, Matus Bero 6, Navarone Foor 6; Martin Ødegaard 5,5 (90+3 Thomas Bruns - ), Oussama Darfalou 5, Bryan Linssen 6 (82. Hillary Gong -)

Fortuna Sittard: Alexei Coselev 5; Alessandro Ciranni 6, Branislav Ninaj 6, Wessel Dammers 6,5, Mica Pinto 6,5 (75. Marco Ospitalieri - ); Jose Rodriguez 5,5, Mark Diemers 5, Jorrit Smeets 4,5 (75. Lisandro Semedo - ); André Vidigal 5 (46. Clint Essers 5), Lars Hutten 4,5, Lazaros Lamprou 5.

Man of the match: Vyacheslav Karavaev

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen