De Roon en Hateboer winnen van Nuytinck en Ter Avest

9 december 2018, 16:55
De Roon en Hateboer winnen van Nuytinck en Ter Avest

Atalanta Bergamo heeft zondagmiddag dankzij drie doelpunten van Duvan Zapata met 1-3 gezegevierd tegen Udinese. Het Serie A-duel kende een sterk Nederlands tintje. Bij Atalanta startten Marten de Roon en Hans Hateboer, bij Udinese stonden Bram Nuytinck en Hidde ter Avest aan de aftrap.

Naast het viertal stonden ook halve Nederlander Robin Gosens (Atalanta) en de in Haarlem geboren William Troost-Ekong (Udinese) in de basis in Udine. Al na twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Zapata. De aanvaller schoot raak uit een hoekschop. Niet veel later kwam de thuisploeg door een goal van Kevin Lasagna op gelijke hoogte.

In het laatste halfuur besliste Atalanta de wedstrijd in zijn voordeel. Zapata, die ook al de score had geopend, maakte zijn tweede en derde doelpunt. Zijn laatste maakte hij op aangeven van Hateboer, die ook al betrokken was in de aanval waaruit de 1-2 viel. Atalanta stijgt door de zege naar de zesde plaats, Udinese blijft de nummer zeventien van de Italiaanse competitie.

Overige uitslagen:

Sassuolo - Fiorentina 3-3

Empoli - Bologna 2-1

Parma - Chievo 1-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen