Gisteren gemist: PSV en AZ herstellen zich knap, Ten Cate terug

8 december 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 7 december.

PSV herpakt zich en zet Excelsior kinderlijk eenvoudig opzij

PSV heeft zich vrijdagavond hersteld van de teleurstellend verlopen topper tegen Feyenoord. De Eindhovenaren hadden voor eigen publiek geen kind aan Excelsior, dat de Eredivisie-koploper zelfs een handje hielp. Met twee eigen doelpunten leidden de Kralingers de 6-0 zege van PSV in. Luuk de Jong (twee keer), Donyell Malen en Steven Bergwijn kwamen ook met hun naam op het scorebord te staan.

AZ boekt dankzij prachtgoals ruime zege op bezoek bij Fortuna

AZ heeft op bezoek bij Fortuna Sittard vrijdagavond een ruime zege geboekt: 0-3. De Alkmaarders revancheerden zich daarmee op de matige resultaten van de afgelopen weken. Qua uitslag leek de overwinning eenvoudig, maar dat was het allesbehalve voor de formatie van coach John van den Brom. Door de zege haakt AZ weer aan bij de subtop.

Den Bosch blijft bovenaan na late winst, hattrick van topscorer Veldwijk

FC Den Bosch heeft met pijn en moeite koppositie in de Eerste Divisie behouden. De ploeg van Willy Boessen speelde vrijdag tegen NEC drie kwartier lang met een man meer, maar keek tien minuten voor tijd tegen een achterstand aan. Danny Verbeek en supersub Jort van der Sande kregen het Nijmeegs tiental echter alsnog op de knieën. Achtervolgers Sparta en Go Ahead Eagles wonnen ook.

'Heerenveen en algemeen directeur Eisenga uit elkaar'

Algemeen directeur Luuc Eisenga vertrekt op korte termijn bij SC Heerenveen. Dat is uit een overleg van de club gekomen dat vrijdagavond plaatsvond. De steun onder sponsoren, vrijwilligers en supporters blijkt onvoldoende voor de man die sinds 2016 in dienst is bij de Friese club. Onduidelijk is nog op welke termijn Eisenga de deur definitief achter zich dichttrekt in het Abe Lenstra Stadion.

Ten Cate keert tóch terug als trainer in VAE bij Al Wahda

Opvallend nieuws uit de Verenigde Arabische Emiraten: Henk ten Cate heeft een contract getekend als trainer bij Al Wahda. Hoewel de oefenmeester vertrok bij Al-Jazira omdat hij meer tijd wilde besteden aan zijn familie, vervolgt hij zijn loopbaan als coach tóch. Al Wahda verloor haar laatste duel en staat daarom op de vijfde plaats in de competitie.

Juventus moeizaam langs Inter dankzij Mandzukic

Juventus heeft vrijdagavond een zwaarwegende overwinning geboekt op Internazionale. In eigen huis had de ploeg van Massimiliano Allegri het zeker niet eenvoudig, maar won het dankzij een rake kopbal van Mario Mandzukic wél. Daardoor blijft Juve ongeslagen en is de voorsprong op achtervolger Napoli voorlopig elf punten, terwijl Inter op vijftien punten achterstand is gezet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen