Van Veenendaal: "Ook toen ik niet speelde, voelde ik me leider"

29 mei 2019, 11:42

Nu Sari van Veenendaal het wereldkampioenschap in Frankrijk keept, keert ook de aanvoerdersband weer terug om haar arm. "Maar ik gedroeg me twee maanden geleden, toen ik op de bank zat, niet anders, hoor", aldus de sluitpost.

"Bovendien hebben we in deze selectie meer volwassen meiden. Ook toen ik niet speelde, voelde ik me één van de leiders, maar droeg iemand anders de band in het veld", zegt Van Veenendaal in het Algemeen Dagblad. "Ik voel het respect uit de groep en dat geef ik zelf ook terug. Ik hecht zelf veel aan normen en waarden, dat speelt daarbij zeker een rol."

Van Veenendaal raakte in de play-offs haar plek onder de lat kwijt. Omdat zij bij Arsenal op de bank zat, gaf Sarina Wiegman de voorkeur aan Loes Geurts. Afgelopen vrijdag besloot Wiegman tijdens het WK te kiezen voor Van Veenendaal. "De keuze is laat genomen. Natuurlijk ben ik opgelucht en is het moeilijk geweest. Ik heb leukere tijden meegemaakt. Maar ik heb altijd gedacht: laat ik me afleiden of spreek ik met mijn handen? Dat laatste dus. Ik ben topsporter, ik wil spelen en ik wil winnen. Dat zijn mijn kenmerken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen