Grote stunt Schreuder zorgt voor vier koplopers in Bundesliga

5 oktober 2019, 17:28   Bijgewerkt: 6 oktober 2019, 12:15

Het Hoffenheim van Alfred Schreuder heeft voor een stunt gezorgd door op bezoek bij Bayern München drie punten mee te nemen. De middenmoters wonnen verrassend met 1-2 van de ploeg die Tottenham Hotspur midweeks nog verpulverde. Dankzij het late puntverlies van Borussia Dortmund bij Freiburg en het gelijkspel bij Bayer Leverkusen - RB Leipzig gaan er liefst vier ploegen aan kop in de Bundesliga.

Bayern München – Hoffenheim: 1-2

Koploper Bayern München gaf dinsdag een masterclass weg in Engeland, toen het Tottenham Hotspur op Wembley met liefst 2-7 vermorzelde. Net als VfL Wolsburg verloor Der Rekordmeister in de competitie nog geen duel en ook Hoffenheim-thuis leek een duel waar de drie punten binnenhalen een haalbare kaart leek. Dat viel in de praktijk echter tegen, want Hoffenheim deed in München niet onder voor de lijstaanvoerder. In de tweede helft werd de ploeg van Alfred Schreuder beloond voor het goede spel: Sargis Adamyan, die voor rust al een grote kans om zeep hielp, scoorde tien minuten na rust het enige doelpunt van de eerste helft: 0-1.

Bayern zette in het restant van de wedstrijd aan, maar de scherpte die in de afwerking zo opviel bij Spurs, ontbrak in eigen huis. Een kwartier voor tijd leek Robert Lewandowski alsnog een punt binnen te slepen voor Bayern, maar de tweede treffer van Adamyan bleek de nekslag voor de gastheren. Dankzij de verrassende verliespartij staat Bayern niet meer alleen bovenaan in de Bundesliga. Met dank aan een uitstekend optreden van de ploeg van Schreuder.

Freiburg – Borussia Dortmund: 2-2

Met het puntverlies van Bayern in het achterhoofd, konden Freiburg en Borussia Dortmund goede zaken doen in de top van de Bundesliga. Bij winst zou de thuisploeg zelfs in haar eentje de koppositie overnemen van de topclub uit München. Het was echter Borussia dat uit de startblokken schoot. In Zuid-Duitsland kwamen de gasten via Axel Witsel op voorsprong. De Belgische middenvelder trof na twintig minuten doel middels een fraaie volley.

Tien minuten na rust trok Freiburg de stand weer gelijk. Spits Luca Waldschmidt maakte de gelijkmaker en leek Freiburg daardoor met veertien punten uit zeven duels op gelijke hoogte te zetten met Bayern. Zover kwam het niet, want Achraf Hakimi werd met een van richting veranderd schot de matchwinner namens de gasten. Tot de voorlaatste minuut, toen een eigen doelpunt Freiburg alsnog een punt en de gedeelde koppositie bezorgde. Dortmund heeft een puntje minder en staat op de vijfde plaats.

Bayer Leverkusen – RB Leipzig: 1-1

In eigen huis nam het Bayer Leverkusen van Peter Bosz het op tegen RB Leipzig, dat voorafgaand aan het duel tweede stond, maar de laatste twee officiële duels verloor. Leverkusen liep midweeks tegen Juventus (3-0) in de Champions League ook tegen een nederlaag aan. Terug in Duitsland hielden Bosz en co de gasten aardig in bedwang. Daley Sinkgraven pakte in de eerste helft wel een gele kaart, raakte lichtgeblesseerd en bleef halverwege in de kleedkamer achter.

Gescoord werd er lange tijd niet, totdat Kevin Volland voor immense vreugde zorgde bij Bosz. Zijn treffer leek de winnende in het spannende duel en vanwege de resultaten op de andere velden leverde het zelfs lange de koppositie op voor Leverkusen. De late gelijkmaker van Christopher Nkunku gooide roet in het eten. Dankzij de 1-1 staan Bayern München, Freiburg, RB Leipzig én Bayer Leverkusen met veertien punten bovenaan in de Bundesliga. Schalke 04 kan later vandaag op zestien punten komen.

Overige uitslag:

SC Paderborn 07 – FSV Mainz 05: 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen