Handsbal van De Ligt komt Juventus ditmaal wel duur te staan

26 oktober 2019, 17:03

Matthijs de Ligt heeft zich wederom niet van zijn beste kant laten zien in het shirt van Juventus. De verdediger veroorzaakte in de tweede helft een penalty vanwege hands, iets dat hem vorige week tegen Bologna in de slotfase nog bespaard bleef. Door de overtreding van De Ligt kwam de koploper van de Serie A bij de laagvlieger niet verder dan 1-1, waardoor het de koppositie op het spel zet.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlander wankel oogt in Italië. Daar waar De Ligt bij Ajax ondanks zijn jonge leeftijd de volwassen aanvoerder was, oogt hij sinds zijn komst naar Turijn geregeld als een onzekere twintiger. Vorige week maakte hij tegen Bologna hands, maar toen besloot de VAR geen penalty te geven en in de toppers tegen Napoli en Internazionale was De Ligt een van de mindere spelers op het veld. Ook bij het Nederlands elftal speelt de international onzeker.

Tegen Lecce speelde De Ligt lange tijd een verdienstelijke wedstrijd, totdat hij tien minuten na rust de bal met de hand beroerde. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees naar de stip. Iets wat hij kort daarvoor aan de andere kant ook deed, waardoor Juventus dankzij Paulo Dybala op 0-1 stond. Marco Mancosu profiteerde vijf minuten na Dybala's goal echter van de overtreding van De Ligt: 1-1.

Ondanks legio kansen voor Juventus werd er in het laatste half uur niet meer gescoord in Stadio Comunale Via del Mare. Daardoor verspeelt Juventus voor de tweede keer dit seizoen punten, kan Internazionale later dit weekend de koppositie pakken en zal er weer veel gezegd en geschreven worden over Matthijs de Ligt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen