Heracles Almelo boekt zakelijke zege op machteloos Emmen

5 oktober 2019, 21:05

Heracles Almelo heeft zijn tweede thuisoverwinning van het seizoen geboekt. In een weinig hoogstaand duel werd FC Emmen zakelijk opzij gezet: 2-0. Cyriel Dessers zorgde na een half uur spelen voor de openingstreffer, waarna Keziah Veendorp na een uur spelen een puike voorzet van Lennart Czyborra over de eigen doellijn gleed en daarmee, naar het later bleek, voor de einstand zorgde.

De eerste kans van het duel was voor de thuisploeg. Na drie minuten spelen werd Cyriel Dessers weggestuurd, maar hij stuitte op de goed uitkomende Dennis Telgenkamp. Het was feitelijk het enige hoogtepunt in een wat timide openingsfase. Daarin hadden de gasten geluk dat Keziah Veendorp 'slechts' geel kreeg na het neerhalen van de doorgebroken Silvester van der Water, waardoor Emmen met tien mocht komen te staan.

Heracles Almelo bleef echter de betere partij. Na ruim twintig minuten namen Joey Konings en Robin Pröpper het Emmen-doel onder vuur, maar beiden wisten niet te scoren. Dat deed Dessers zo'n tien minuten later wel. Na een puntgave voorzet van Van der Water kwam de aanvaller in duel met Veendorp als winnaar uit de strijd en zorgde voor de openingstreffer: 1-0. Op slag van rust kregen de gasten nog een grote kans, maar een strakke voorzet van Glenn Bijl kon nét niet worden getoucheerd door Luciano Slagveer en verdween zodoende naast.

In de rust nam het publiek afscheid van Brandley Kuwas, die middels een speech terugblikte op zijn tijd bij Heracles en het publiek bedankte voor alle mooie jaren. Na tien minuten in de tweede helft was Alexander Merkel dicht bij de tweede treffer van de avond. De inzet van de middenvelder werd door de gasten van de lijn gehaald.

Enkele minuten later viel de 2-0 alsnog. Een puntgave voorzet van Czyborra werd door Veendorp via de binnenkant van de paal ongelukkig in het eigen doel gewerkt. Even leek de treffer op naam te komen van Dessers, die het duel met de Emmen-verdediger aanging, maar niets bleek minder waar.

Hoe dan ook, het kwam de kwaliteit van het duel niet ten goede. Emmen bleek niet bij machte nog wat terug te doen en Heracles leek het verder wel prima te vinden. Orestis Kiomourtzoglou was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7; Lennart Czyborra 7, Mats Knoester 6,5, Robin Pröpper 6,5, Navajo Bakboord 7; Alexander Merkel 7, Mauro Junior 6,5 (89. Teun Bijleveld -), Orestis Kiomourtzoglou 6; Joey Konings 6, Cyriel Dessers 7,5 (90. Jeremy Cijntje), Silvester van der Water 7 (86. Dabney dos Santos -)

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6; Lorenzo Burnet 5,5 (80. Ruben Roosken -), Michael Heylen 6, Keziah Veendorp 4,5, Glenn Bijl 5,5; Tom Hiariej 5, Michael Chacon 5,5, Robbert de Vos 4,5 (61. Nicolai Laursen 6), Sergio Pena 5,5, Luciano Slagveer 5 (70. Jafar Arias 5,5); Michael de Leeuw 6

Man of the match: Cyriel Dessers

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen