Ten Hag geniet van Ziyech: "Ik noem het schilderen"

13 februari 2020, 00:15   Bijgewerkt: 13 februari 2020, 09:41

Met een tevreden gevoel kijkt Erik ten Hag terug op de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Niet alleen omdat Ajax met 0-3 won, maar ook vanwege de rentree van zowel Daley Blind als Hakim Ziyech. Blind moest twee maanden rust houden vanwege een ontstoken hartspier, terwijl Ziyech de voorbije tijd kampte met een kuitblessure.

Met name van de rentree van Blind kan Ten Hag bekoren. "Het is prachtig. Hij is er lang uit geweest, dat verhaal is bekend. Dat hij zijn rentree maakt is belangrijk voor hem én voor ons. We hadden hem in elk scenario kunnen brengen. Hij heeft zijn eerste minuten gemaakt en moet nu verder bouwen. Zondag kunnen we weer een volgende stap zetten", zegt de Ajax-trainer tegenover FOX Sports. "Dat hij een kwaliteitsspeler is, een toegevoegde waarde heeft en we hem de komende maanden heel erg nodig hebben, is heel duidelijk."

Blind werd na 77 minuten binnen de lijnen gebracht door Ten Hag. Drie minuten later volgde Ziyech, die direct een briljante pass op Ryan Babel in huis had. "Een geweldige bal, een geweldige pass. Zo'n eindpass is Ziyech ten voeten uit. Ik noem het schilderen", steekt hij zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Zo'n pass ziet net iedereen, maar bijvoorbeeld Eiting kan ook zo'n pass geven. We hoeven er niet over te discussiëren dat het een absolute kwaliteit is van Hakim en we hem zoveel mogelijk in die situatie moeten brengen. Daarvoor heb je vertrekkende mensen nodig. Heb je die, dan geeft hij de passes wel."

Woensdag werd bekend dat Ziyech in de zomer de overstap maakt naar Chelsea, al is de transfer nog door geen van de partijen officieel bevestigd. "We zijn heel blij dat hij tot het einde van het seizoen bij ons is. We willen prijzen winnen en vandaag hebben we daar een goede stap in gezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen