'Ligue 1 besluit tot eindstand: titel PSG, wél degradanten'

30 april 2020, 12:44   Bijgewerkt: 30 april 2020, 15:00

Paris Saint-Germain gaat vermoedelijk aan de haal met de titel in de reeds stilgelegde Ligue 1. Anders dan in Nederland heeft de Franse koploper een enorme voorsprong op de achtervolgers en is de voetbalbond van plan om PSG de derde landstitel op rij toe te kennen. Vermoedelijk wordt er in Frankrijk ook 'gewoon' gepromoveerd en gedegradeerd. Olympique Lyon zou overal naast grijpen.

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare L'Équipe althans. Officieel moesten er nog tien wedstrijden worden gespeeld in de Ligue 1, maar niemand twijfelde eraan dat PSG opnieuw kampioen zou worden. De club had een voorsprong van acht punten op het Olympique Marseille van Kevin Strootman en die ploeg had ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld dan PSG. 

OSC Lille, Stade Reims, Olympique Nice zouden de Europa ingaan, terwijl Stade Rennes mee maar met Marseille en PSG de Champions League gaat. Lyon - dat nog actief is in het miljardenbal deze editie en in het heenduel van Juventus won - grijpt helemaal naast Europees voetbal als dit scenario werkelijkheid wordt. Voor Nederland is het niet te hopen dat Lyon de Champions League wint, omdat Ajax dan niet naar de groepsfase, maar de voorronde van de CL gaat. Verder gaat er ook een streep door de Franse bekercompetities.

Lees ookStekker gaat uit Ligue 1: regering laat competitie niet hervatten

Degradanten

Ook zou de Ligue 1 hebben besloten om de promotie- degradatieregeling wél toe te passen. Hekkensluiter Toulouse stond mijlenver achter op de rest, maar nummer negentien Amiens SC had nog wel degelijk kansen om erin te blijven. Als de nummers één en twee van de Ligue 2 rechtstreeks promoveren, is dat een heel hard gelag voor de nummers drie, vier en vijf. Koploper Lorient had namelijk 54 punten, gevolgd door RC Lens met 53 punten. AC Ajaccio (52, normaliter play-offs), Troyes (51) en Clermont Foot (50) hadden nog alle kans op promotie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen