Chelsea mede door blunders De Gea naar finale van de FA Cup

19 juli 2020, 22:25
Chelsea mede door blunders De Gea naar finale van de FA Cup

De FA Cup-finale zal op 1 augustus tussen Arsenal en Chelsea gaan. Nadat Arsenal zaterdag van Manchester City won, klopte Chelsea Manchester United zondag in de andere halve finale. Belangrijk in de halve eindstrijd waren twee blunders van David De Gea die Man United uiteindelijk de das om deden: 3-1.

Chelsea begon beter aan de halve finale en kreeg al snel wat kansen. Reece James deed van zich spreken met een harde pegel, die gekeerd kon worden door De Gea. Er was verder in de eerste helft sprake van een wat saaie pot, totdat het kort voor rust misging. Eric Bailly en Harry Maguire botsten tegen elkaar aan bij een kopduel en dat had grote gevolgen. Er waren direct grote zorgen om Bailly, die met een brace om zijn nek na een lange behandeling per brancard weggebracht. Dat dat incident wat deed met de spelers, was duidelijk.

Door dat incident werden er elf minuten aan blessuretijd toegevoegd aan de eerste helft. In die extra tijd sloeg Olivier Giroud toe. De spits kwam goed naar de eerste paal bij een voorzet van Cesar Azpilicueta. De bal leek houdbaar, maar de Spaanse keeper had geen antwoord. Dat had hij wederom niet kort na de pauze op een schot van Mason Mount. De doelman had de bal zeker kunnen hebben, maar ging weer de fout in: 0-2. Die klap kwam United tegen het sterke Chelsea niet meer te boven.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, werd het een kwartier voor tijd ook nog 0-3. Harry Maguire werkte een voorzet van Marcos Alonso in eigen doel. United deed daarna nog wel wat terug, maar een rake penalty van Bruno Fernandes in de 84ste minuut was niet meer dan een eretreffer. Het was al de negentiende penalty van Manchester United dit seizoen. Los van de blunders van De Gea was de overwinning verdiend voor Chelsea, dat frisser aan de bal was en ook meer kansen kreeg. De Gea had ook enkele goede reddingen in huis, maar wat beklijft zijn de twee blunders.

Door de winst gaat Chelsea het op 1 augustus opnemen tegen Arsenal. Dat betekent dat of Frank Lampard of Mikel Arteta zijn eerste prijs gaat winnen als hoofdtrainer. Beide trainers wonnen de prijs al wel als speler.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen