Messi pakt record Pelé: "Nooit gedacht dat dit zou lukken"

23 december 2020, 07:54   Bijgewerkt: 23 december 2020, 08:28

Lionel Messi kroonde zich gisteravond tot all-time clubtopscorer ter wereld, een record dat hiervoor in handen was van de legendarische aanvaller Pelé. De 33-jarige Argentijn was dinsdagavond van grote waarde bij FC Barcelona, door de 0-3 tegen Valladolid voor zijn rekening te nemen.

Via Instagram reageerde hij op het historische moment. Pelé scoorde 643 keer voor de Braziliaanse club Santos, terwijl Messi nu 644 keer trefzeker is geweest in het shirt van Barça. "Toen ik begon met voetballen, had ik nooit gedacht ooit een record te vestigen en zeker niet het record dat ik nu van Pelé heb overgenomen", schreef Messi. Ik kan alleen maar iedereen bedanken die mij gedurende deze jaren heeft gesteund: mijn ploeggenoten, mijn familie, mijn vrienden en mijn supporters."

Messi was al jarenlang de Europese topscorer. Sinds zijn debuut in 2004 speelde hij 649 wedstrijden in het shirt van de Blaugranas, waarin hij dus 644 keer trefzeker was. Pelé heeft een iets minder moyenne. Hij had 757 officiële wedstrijden nodig voor zijn record. "Ik bewonder je heel erg", reageerde de Braziliaan onder het bericht van Messi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen