Weer zeperd Almere, promotie Cambuur officieel

17 april 2021, 21:51

Lang leek Almere City een van de twee directe promovendi te worden in de Keuken Kampioen Divisie, maar de Flevolanders zijn het na de jaarwisseling volledig kwijt. Zaterdagavond ging Almere onderuit tegen Go Ahead Eagles (3-0), waardoor het zakte naar de vierde plaats op de ranglijst. De nederlaag was voor koploper SC Cambuur wél goed nieuws.

De Leeuwarders vierden vrijdagavond al de officieuze promotie, een etmaal later is het Eredivisieschap ook écht een feit. Met nog vier duels te gaan bedraagt de voorsprong van Cambuur op nummer drie NAC Breda inmiddels vijftien punten, een gat dat niet meer te dichten is. De kans lijkt groot dat daarnaast ook De Graafschap richting het hoogste niveau gaat. De Doetinchemmers spelen maandagavond tegen Jong PSV.

Want Almere City won alweer voor de derde keer op rij niet en kan daardoor na dit weekend op een achterstand van zes punten op De Graafschap staan. Op bezoek bij Go Ahead Eagles kreeg het nauwelijks een voet aan de grond. De nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie pakte uiteindelijk de volle buit dankzij Martijn Berden en een strafschop van clubtopscorer Sam Beukema. In de slotminuten maakte Sam Hendriks er zelfs nog 3-0 van. Uiteraard hield Go Ahead-doelman Jay Gorter zijn doel weer schoon. De keeper noteerde dit seizoen al 23 clean sheets. Daarmee evenaarde hij het all-time record van Tonny van Leeuwen.

Het vizier van Almere City lijkt daarmee langzaam richting de play-offs te moeten. Daarin zijn NAC Breda en Go Ahead Eagles op voorhand de meest pittige tegenstanders. De winnaar van die play-offs neemt het na het seizoen op tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Als de stand niet meer veranderd, is VVV-Venlo veroordeeld tot nacompetitie. Ook FC Emmen en Willem II en RKC lijken nog op die plek te kunnen eindigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen