ME grijpt in bij Vijverberg: De Graafschap-fans uiten onvrede

13 mei 2021, 07:35
ME grijpt in bij Vijverberg: De Graafschap-fans uiten onvrede

Ondanks dat De Graafschap woensdag promotie naar de Eredivisie misliep, verzamelden groepen fans van de club zich op de later avond bij het stadion in Doetinchem. Daar is het uit de hand gelopen. Volgens Omroep Gelderland liep uit het uit op rellen bij de Vijverberg.

De teleurstelling was logischerwijs enorm bij de supporters van De Graafschap, die zich bij het stadion hadden verzameld. Honderden fans waren daar bijeen gekomen. Veel fans dropen teleurgesteld af naar huis, maar er waren ook supporters die vuurwerk afstaken en voor een grimmige sfeer zorgden.

Het ging zelfs even mis, waardoor de politie de ME moest inzetten om de rust weer terug te laten keren. Er ontstonden enkele opstootjes en er werden vernielingen aangericht. Voorzitter Martin Mos sprak zich via Twitter al uit over de onrust. Hij gaf tevens aan dat er nog een staartje aan zal zitten voor de fans die zich hebben misdragen.

De Graafschap bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen Helmond Sport, waardoor Go Ahead Eagles op de laatste dag is gepromoveerd naar de Eredivisie. De Graafschap moet nu de play-offs in en speelt zaterdag tegen Roda JC.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen