Zorgen om De Ligt: wissel in de rust na enkelblessure

23 mei 2021, 22:07

Zorgen voor Frank de Boer en het Nederlands elftal. Matthijs de Ligt is zondagavond halverwege achtergebleven in de kleedkamers bij Juventus op bezoek bij Bologna. De Nederlandse centrale verdediger kreeg het in de eerste helft zwaar te verduren en incasseerde een paar gigantische tikken op zijn enkel. Zeer vermoedelijk daardoor werd hij halverwege gewisseld.

In hoeverre dat ook te maken had met de stand, die met 0-3 een wissel voor De Ligt meer dan toeliet, is overigens nog wel onduidelijk. Maar in de eerste helft werd de achterhoedespeler een keer langdurig werd behandeld aan zijn enkel na een ongelukkige botsing. Niet veel later belandde hij opnieuw op zijn enkel na een duwtje, maar kon wel door tot aan de pauze. 

Volgens Ziggo Sport-commentator Emile Schelvis werd De Ligt met lichte enkelklachten gewisseld en was er weinig reden tot zorgen. "Hij had wat last van de buitenkant van zijn enkel", zei Schelvis na de hervatting, maar heel ernstig was de kwetsuur volgens hem niet. Zorgelijk is wel dat hij tijdens de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta Bergamo met vergelijkbare pijn kampte.

En dat De Ligt niet zomaar gewisseld wordt is wel duidelijk: de oud-Ajacied werd tot dusver pas twee keer gewisseld in de Serie A. Eenmaal was het een wissel om tijd te rekken en de andere keer ging hij met een lichte blessure van het veld af. Aangezien Virgil van Dijk sowieso ontbreekt bij Oranje en Daley Blind nog zeer twijfelachtig is voor het EK 2021, zal De Boer zich nog wel even zorgen maken over De Ligt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen