Brobbey's Leipzig neemt revanche, Buffon en Van der Vaart balen

20 augustus 2021, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

RB Leipzig heeft zich vrijdagavond goed hersteld van de blamage op de openingsspeeldag van de Bundesliga. De club verloor na het vertrek van Julian Nagelsmann met 1-0 van FSV Mainz, maar maakte dat vrijdagavond in eigen huis goed door met 4-0 te winnen van VFB Stuttgart.

En die club was na de eerste speelronde zelfs even koploper van de Bundesliga, na de knappe 5-1 overwinning op het gepromoveerde Greuther Fürth. Ondanks dat voormalig PSV'er Angelino ontbrak bij de thuisclub kon Stuttgart ditmaal echter geen poot aan de grond krijgen. Het Hongaarse talent Dominik Szoboszlai was met twee fraaie treffers (schot in de verre hoek en strakke vrije trap ineens) de grote man aan de kant van de thuisclub. Brian Brobbey bleef negentig minuten op de bank bij Leipzig.

FrosinoneParma 2-2

Gianluigi Buffon maakte vrijdagavond na meer dan 20 jaar zijn rentree in het doel van Parma, de club waar hij zijn loopbaan begon. De inmiddels 43-jarige (!) keeper werd na een half uur weliswaar al door Alessio Zerbin, maar leek zijn rentree toch met een overwinning te eindigen door goals vlak voor en na de pauze. Gabriel Charpentier zorgde echter voor een enorme domper bij de routinier, die voor twee seizoenen tekende bij de Serie B club. Een minuut voor het einde tekende hij voor de gelijkmaker, waardoor Buffon met een remise start bij zijn rentree. 

Esbjerg FB – Hvidovre 1-2

Het gaat assistent-coach Rafael van der Vaart, Ramón ten Hove, Kevin Conboy en Elias Sørensen en consorten niet bepaald voor de wind ondanks het vertrek van Peter Hyballa. Net als het tweede duel na het vertrek van de Duitse coach werd er namelijk verloren. Ondanks dat Sørensen, voormalig spits van Almere City FC, het tweede doelpunt van de competitie maakte, werd er opnieuw verloren. Met slechts twee punten uit zes duels is de doelstelling promotie mijlenver weg.

Overige uitslag:

Kayserispor – Adana Demirspor 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen