Besiktas-beul voorspelt nieuw 'Cambuur-scenario' voor Ajax

27 september 2021, 13:55   Bijgewerkt: 27 september 2021, 14:04

Leandro Kappel voorziet weinig problemen voor Ajax tegen Besiktas. De 31-jarige Amsterdammer nam het afgelopen weekend nog met zijn club Altay SK op tegen de kampioen van Turkije. Dankzij een doelpunt en assist van de voormalig jeugdspeler van Ajax werd Besiktas met 2-1 verslagen.

"Met de ploeg waar ze vrijdag mee speelden, kan je in Amsterdam echt niet mee aankomen", vertelt Kappel in een interview met ESPN. Besiktas trad met een gehavende ploeg aan tegen Altay en heeft voor het duel met Ajax ook te maken met de nodige personele problemen. Zo is onder meer de van FC Barcelona overgekomen Miralem Pjanic niet beschikbaar.

"Ik geef Ajax alle kansen en Besiktas nul procent kans. Heel kort en krachtig: ik geef Besiktas geen enkele kans", is Kappel stellig. "Tegen wie hadden ze laatst 9-0 gewonnen? Cambuur? Ja, zo'n wedstrijd wordt het denk ik. Met dit team waar ze tegen ons speelden kan je niet mee aankomen in Amsterdam. Ik denk dat ze gaan inzakken en op de counter gaan loeren. Misschien dat Ajax het moeilijk krijgt om daar doorgang in te vinden. Zodra ze het eerste doelpunt maken, wordt het een monsterscore."

Ajax won het eerste groepsduel in de Champions League van Sporting Portugal (1-5), terwijl Besiktas onderuit ging tegen Borussia Dortmund (1-2). "Het is geen zwakke ploeg. Maar ze missen heel veel van die basiself. Ze missen 13 spelers. Als je zoveel geblesseerden hebt, tsja. En de nieuwkomers zullen niet ook fit zijn. Miralem Pjanic is ook weer uitgevallen. Die Oguzhan Özyakup, die Nederlands Turkse jongen is ook uitgevallen met een hamstringblessure. Ik denk dat het ook een beetje in hun koppies gaat zitten. Ik ga zeker kijken."

Kappel denkt niet dat Ajax tips van hem nodig heeft. "Ajax moet gewoon spelen als hoe Ajax speelt en dan komt het goed. Ze hebben geen schijn van kans tegen Ajax. Ik denk dat Ajax veel te goed is voor hen. Zelfs zonder tips gaan ze er overheen knallen. Ik vind hun verdediging best traag. De twee centrale verdedigers. Daar kunnen ze met snelle mannen gevaarlijk worden. Voorin vond ik ook niks bijzonders. Dat worden gewoon echt drie makkelijke punten voor Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen