Advocaat beleeft opnieuw teleurstellende avond met Irak

7 oktober 2021, 18:24   Bijgewerkt: 7 oktober 2021, 20:54

Dick Advocaat wacht nog altijd op zijn eerste zege als bondscoach van Irak. De ploeg van de Nederlandse trainer bleef maandag in de WK-kwalificatie steken op een 0-0 gelijkspel tegen Libanon.

Advocaat begon zijn avontuur als bondscoach van Irak met een knap gelijkspel tegen Zuid-Korea (0-0). Daarna volgde een teleurstellende 0-3 nederlaag tegen Iran, het andere sterke land in de WK-kwalificatiepoule. Tegen Libanon hoopte Advocaat een stap in de goede richting te zetten, maar weer werd er niet gewonnen.

Niet alleen de remise tegen de nummer 97 van de FIFA-ranglijst moet Advocaat zorgen baren, ook het feit dat zijn ploeg weer niet tot scoren kwam. Irak staat na het gelijkspel op de vijfde plaats in de WK-kwalificatiepoule. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor het WK in Qatar, de nummer drie neemt het op tegen de nummer drie van de andere Aziatische kwalificatiepoule.

Komende dinsdag speelt Advocaat de volgende kwalificatiewedstrijd met Irak. Dan staat een Nederlands onderonsje op het programma. De volgende tegenstander van Irak is namelijk de Verenigde Arabische Emiraten van Bert van Marwijk.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen