Ajax bijt zich stuk op stug, fit en bovenal sterk Heracles Almelo

30 oktober 2021, 20:46   Bijgewerkt: 1 november 2021, 09:36

Na indrukwekkende overwinningen op Borussia Dortmund (4-0) en PSV (5-0) is Ajax er zaterdagavond niet in geslaagd Heracles Almelo over de knie te leggen: 0-0. De ploeg van Erik Ten Hag was bij vlagen erg slordig, benutte de - weliswaar spaarzame - kansen niet en kon Remko Pasveer uiteindelijk bedanken voor het feit dat de thuisploeg geen doel trof.

Almelo is de laatste jaren niet altijd een gelukzalig oord geweest voor Ajax. In februari boekte het na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning op Heracles Almelo, dat dus vaak een lastige horde is gebleken voor de Amsterdammers.

Ajax startte voortvarend aan het duel met Heracles. Het was vaak op de vijandelijke helft te vinden en had veelvuldig balbezit. Via smaakmaker Antony kreeg het de nodige kansen om de score te openen, maar de Braziliaan had het vizier niet bepaald op scherp staan. Ook toonde Janis Blaswich zich een heuse sta-in-de-weg bij kopballen van Jurriën Timber en Sebastién Haller.

Zo bleef Heracles schadevrij en kon het zelf bijna juichen na een enorme kans voor Delano Burgzorg. Op de achterlijn ontfutselde hij Timber de bal, waarna hij besloot om zelf te schieten, terwijl Rai Vloet volledig vrij stond. Zo haalden beide ploegen opgelucht adem in de eerste helft, die doelpuntloos eindigde.

Het begin van de tweede helft was identiek aan de eerste; Ajax met veel balbezit, Heracles dat er vooral achteraan liep en loerde op de counter. Daarbij oogde de thuisploeg fit en scherp, wat ervoor zorgde dat de bezoekers een moeizame avond beleefden. Ook na rust bleven grote kansen voor Ajax uit, waardoor Heracles mocht hopen op een resultaat.

Via Noah Fadiga kwam dat resultaat bijna binnen handbereik. De gelegenheidsaanvaller ging er razendsnel vandoor, kwam in kansrijke positie, maar zag Pasveer adequaat reageren. Die actie smaakte naar meer, want tien minuten later knalde hij de bal op de vuisten van Pasveer, die vlak daarna redding bracht op een schot van Luca de la Torre. Zo klopte Heracles hard op de Amsterdamse deur, die uiteindelijk niet werd geopend.

Ook de Almelose poort bleef uiteindelijk potdicht, al was Dusan Tadic nog erg dichtbij een goal. Hij zag dat Blaswich, die een uitstekende wedstrijd keepte, een prachtige redding in huis had op zijn kopbal.  Zo leed Ajax voor de tweede keer dit seizoen puntverlies. Daardoor kent het een slechte generale repetitie voor de Champions League-return tegen Borussia Dortmund van aankomende woensdag.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7; Noah Fadiga 6, Marco Rente 6, Mats Knoester 6, Giacomo Quagliata 6; Navjo Bakboord 6 (83. Robin Polley -), Orestis Kiomourtzoglou 5.5, Rai Vloet 5.5; Luca de la Torre 5.5, Delano Burgzorg 5.5, Kaj Sierhuis 6 (78. Ismail Azzaoui -)

Ajax: Remco Pasveer 6; Devyne Rensch 6 (78. Perr Schuurs -) , Jurriën Timber 6, Lisandro Martínez 6, Daley Blind 6; Edson Álvarez 5.5, Steven Berghuis 5.5 (63. Davy Klaassen 5.5), Ryan Gravenberch 5.5; Antony 5 (71. David Neres 5), Sébastien Haller 5.5, Dusan Tadic 5.5

Man of the match: Janis Blaswich

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen