Solksjær hard voor ploeg: "Gekregen waar we recht op hadden"

16 oktober 2021, 21:00

Manchester United ging zaterdag na een knotsgekke slotfase met 4-2 onderuit bij Leicester City. Vier treffers vielen in de laatste twaalf minuten.

Trainer Ole Gunnar Solksjær - die opnieuw geen beroep deed op Donny van de Beek - was niet te spreken over hoe zijn ploeg in het King Power Stadium voor de dag kwam. "Het is altijd lastig om hier te spelen. Daarom moet je een goede prestatie leveren om een resultaat te kunnen behalen. En dat hebben we vandaag niet gedaan, we hebben gekregen waar we vandaag recht op hadden." Voor United was het de eerste uitnederlaag in 26 duels op vreemde bodem. "Dat het er een keer aan zat te komen, is natuurlijk niet zo gek. Maar ik maak me meer druk om hoe wij hebben gespeeld, we zullen echt iets aan deze situatie moeten veranderen."

Ook Cristiano Ronaldo - die de negentig minuten aan United-zijde vol maakte - kon niet echt zijn stempel drukken tegen de landskampioen van 2016. Solksjær "We hebben niet het niveau gehaald dat nodig is om punten te pakken in een zware competitie als de Premier League. We hebben dingen gewoon niet goed gedaan en die zullen we bespreken. We zullen moeten leren van vandaag. We waren altijd best stabiel bij het verdedigen van standaardsituaties, maar vandaag leek het nergens op. Als een team je stuk speelt, dan heb ik daar meer vrede mee. Maar hoe wij de doelpunten incasseren... Vijftien seconden nadat wij scoren, maken zij een doelpunt. Dat mag echt niet gebeuren."

Lees ook: Leicester verslaat Manchester United na bizarre slotfase

Solksjær was alleen te spreken over het optreden van doelman David de Gea: "En die heeft er alsnog vier om izjn oren gekregen. Dat zegt dus genoeg, als een keeper die vier keer vist je beste speler op het veld is." Door de nederlaag bij Leicester City zakt United naar de vijfde plek op de ranglijst in de Premier League. Na acht duels is de achterstand tot koploper Chelsea opgelopen tot vijf punten, waardoor de eerste landstitel sinds 2013 voorlopig ver uit zicht is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen