Wisselkoning Schmidt houdt zich in tegen Sparta

3 oktober 2021, 19:07
Wisselkoning Schmidt houdt zich in tegen Sparta

Ajax verloor van FC Utrecht met 1-0, terwijl Feyenoord het onderspit delfde tegen Vitesse. De Arnhemmers wonnen met 2-1 in eigen huis, waardoor PSV de grote winnaar van dit weekend kan worden. De Eindhovenaren nemen het vanavond op tegen Sparta Rotterdam.

Roger Schmidt stuurt dezelfde namen het veld in als tegen Sturm Graz. Het Europa League-duel leverde een 1-4 overwinning op, waardoor de oefenmeester geen reden heeft om zijn elftal om te zetten. De trainer maakte vrijdag al bekend dat het duel met de Rotterdammers nog te vroeg kwam voor smaakmaker Noni Madueke en Davy Pröpper. Dat betekent dat Ritsu Doan weer aan de aftrap mag verschijnen.

De aanvaller speelt sinds Madueke aan de kant staat, maar maakte weinig indruk tijdens zijn optredens. Donderdag werd hij in Oostenrijk naar de kant gehaald voor Yorbe Vertessen. De Belgische aanvaller zorgde na een uitstekende sprint voor de vierde treffer van PSV, maar een basisplaats levert het hem niet op. Daarnaast begint ook Armando Obispo weer op de bank. De verdediger mocht dit seizoen al meerdere keren opdraven, vooral toen Olivier Boscagli op het middenveld speelde door de blessure van Ibrahim Sangaré. 

Het kan voor PSV een heel belangrijke wedstrijd worden, aangezien de concurrenten Ajax en Feyenoord geen punten pakten. Mochten de Eindhovenaren wel winnen op het kasteel, dan is het gat met de koploper uit Amsterdam nog maar één punt. Bij een zege komen de manschappen van Schmidt op achtien punten na acht wedstrijden. Op 24 oktober staan de Amsterdammers en Eindhovenaren tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Het duel om de Johan Cruijff Schaal eindigde al in een 0-4 overwinning voor de bezoekers.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Van Ginkel, Sangaré, Götze; Gakpo, Zahavi, Doan

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen