Eredivisie-meesterscouts: dit waren de tien koopjes van 2021

26 december 2021, 16:00
Eredivisie-meesterscouts: dit waren de tien koopjes van 2021

Het jaar 2021 zit er bijna op en FCUpdate.nl vat het voetbaljaar nog eens samen. Hoewel de Eredivisie zeker niet de meest kapitaalkrachtige competitie van Europa is, lukt het ons toch vaak smaakmakende spelers binnen te halen. Wij zetten de tien koopjes van 2021 op een rij. De gehuurde spelers zijn buiten beschouwing gelaten en de prijzen zijn gebaseerd op de gegevens van Transfermarkt.

Steven Berghuis (€5.500.000)

Een man van ruim vijf miljoen euro bestempelen als 'koopje' klinkt misschien raar, maar Steven Berghuis is tot nu toe elke cent waard voor Ajax. De man die overkwam van Feyenoord speelde binnen no-time Davy Klaassen uit de basis en vond zichzelf opnieuw uit als nummer tien. Zowel in de competitie als in de Champions League liet hij zien het voor Ajax-begrippen lage bedrag zeker waard te zijn.

Gernot Trauner (€1.000.000)

Een 29-jarige centrale verdediger die zijn hele leven al in de Oostenrijkse competitie speelde. Op voorhand was Trauner niet een naam waarvan men dacht dat hij Feyenoord bij de hand zou nemen. De Oostenrijker die overgenomen werd van LASK Linz bleek echter een schot in de roos. Trauner blijkt een zeer solide verdediger die als rustpunt fungeert in de Rotterdamse defensie. Samen met Marcos Senesi vormt hij een prima duo achterin.

Vangelis Pavlidis (€2.500.000)

Milan van Ewijk (€600.000)

Van Ewijk was in het degradatiejaar van ADO Den Haag al een van de weinige lichtpuntjes en haalt dit seizoen bij sc Heerenveen ook als een van de weinigen zijn niveau. De rechtsback werd deze zomer voor ruim een halve ton opgehaald in Den Haag en is een vaste waarde in de ploeg van Johnny Jansen. Met zijn 21 jaar vertegenwoordigt hij samen met Joey Veerman een hoop kapitaal op het veld.

Cyril Ngonge (€200.000)

Misschien wel hét koopje van het jaar. FC Groningen maakte in juli twee ton over naar RKC Waalwijk en nam daarmee Ngonge over. De 21-jarige buitenspeler speelde in het verleden voor Club Brugge en PSV, maar liet bij RKC pas zien echt te kunnen voetballen. Bij Groningen zet hij die lijn vrolijk voort en toont hij aan over veel scorend vermogen te beschikken. Met zeven doelpunten, waaronder de wonderschone met zijn hak, is hij de grote man dit seizoen bij het noodlijdende FC Groningen.

Marcus Holmgren Pedersen (€1.000.000)

André Ramalho (€2.500.000)

Ook PSV pikte een verdediger op uit de Oostenrijkse competitie die in Nederland eenvoudig mee kan. Voor een slordige 2,5 miljoen euro haalde PSV Ramalho op bij Red Bull Salzburg en al snel overtuigde hij de supporters van zijn kwaliteiten. Na een uitstekende voorbereiding en Europese kwalificatie, is hij wel wat teruggevallen. De verdediger blijkt kwetsbaar met ruimte in de rug, maar speelt zeker niet onverdienstelijk. In aanvallend opzicht was hij al betrokken bij vier goals en met al zijn ervaring is hij wel degelijk een versterking voor de ploeg van Roger Schmidt.

Rami Kaib (€500.000)

Met Lucas Woudenberg had Heerenveen de afgelopen jaren een vaak onomstreden linksback. De witte Keniaan is dit seizoen echter uit de basis verdrongen door Kaib. Zijn seizoen begon wat ongelukkig met een kaakbreuk na het eten van een wortel, maar inmiddels houdt hij zich prima staande in Friesland. Heerenveen draait dit seizoen zeker niet geweldig, maar dat ligt in ieder geval niet aan de backs.

Fredrik Aursnes (€450.000)

De derde Feyenoorder in dit lijstje luistert naar de naam Aursnes. Voor een bescheiden bedrag werd hij opgepikt bij Molde FK en al snel veroverde hij een basisplaats op het middenveld bij Feyenoord. De Noor is een stille kracht in het elftal van Arne Slot, maar is ontzettend waardevol in verdedigend opzicht. De 26-jarige Aursnes zal geen miljoenen meer opleveren, maar bewijst wel een absolute versterking te zijn voor een topclub in Nederland.

Anastasios Douvikas (€1.200.000)

Top 10 beste transfervrije spelers

Hoewel gratis spelers niet echt als koopje kunnen worden bestempeld, hebben zij dit seizoen wel vaak hun clubs aanzienlijk beter gemaakt. Vandaar nog een speciale vermelding voor de tien best presterende spelers die Eredivisie-clubs in 2021 transfervrij oppikten.

1. Lars Unnerstall (FC Twente)

2. Remko Pasveer (Ajax)

3. Robin Pröpper (FC Twente)

4. Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)

5. Lasse Schöne (NEC)

6. Quinten Timber (FC Utrecht)

7. Ricky van Wolfswinkel (FC Twente)

8. Philipp Mwene (PSV)

9. Mats Deijl (Go Ahead Eagles)

10. Mees de Wit (PEC Zwolle)

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen