Hard statement Vitesse richting UEFA: gaat duel met Mura door?

9 december 2021, 15:41

Vitesse heeft donderdag een statement naar buiten gebracht over de situatie rond de wedstrijd tussen Tottenham Hotpsur en Stade Rennes. De Arnhemmers hebben officieel nog niets gehoord van de UEFA, terwijl er wel al gecommuniceerd zou zijn dat de wedstrijd geen doorgang zal vinden. Vitesse zit vol met vraagtekens, maar gaat vermoedelijk wel spelen tegen NS Mura.

Dat laat Vitesse weten op de clubsite. Vanaf woensdag volgt Vitesse de berichtgeving op de voet, om te kijken wat de UEFA doet en op die wijze eventueel de eigen wedstrijd te kunnen verplaatsen. 'De reglementen van de UEFA schrijven voor dat alle wedstrijden in de laatste speelronde van de groep op hetzelfde moment moeten worden gespeeld. Er bestaat weliswaar een bepaling over onvoorziene omstandigheden, maar het gaat hier om zeer grote belangen voor clubs waarbij een eerlijk competitieverloop te allen tijde moet zijn gewaarborgd', schrijft Vitesse.

'Vitesse heeft (nog) geen officieel bericht van de UEFA ontvangen over de gevolgen van de afgelasting in Londen voor Vitesse vs NS Mura. De Europese voetbalbond lijkt er derhalve van uit te gaan dat het duel in Arnhem 'gewoon' gespeeld zal worden', valt er te lezen. Als het duel in Londen uitgesteld wordt, ziet Vitesse dat als 'aanzienlijk nadeel' voor zichzelf. 'Omdat beide ploegen sterk afhankelijk zijn van elkaars resultaat.'

Lees ookDit zijn de scenario's voor Vitesse in de Conference League

'Ondanks het feit dat het van essentieel belang is om gelijktijdig met de Spurs te spelen kan het voor Vitesse nóg nadeliger zijn om ervoor te kiezen om de wedstrijd tegen NS Mura donderdag niet te spelen, mocht het duel van de UEFA inderdaad doorgang moeten vinden. Spelen is in dat geval een verstandigere optie dan weigering, hetgeen consequenties met zich kan meedragen. Maar bovenal hoort deze keuze niet bij Vitesse, maar bij de UEFA te liggen', stelt de Arnhemmers, die daarmee indirect flink uithalen naar de Europese voetbalbond.

In plaats daarvan moet Vitesse actie ondernemen om informatie te krijgen vanuit de Europese voetbalbond. Er is vanuit Arnhem een nog onbekend voorstel gedaan om tot een eerlijke en concrete oplossing te komen. Dat om er een zo'n eerlijk mogelijke wedstrijd van te maken. 'Mocht dat er onverhoopt niet van komen, dan gaat Vitesse alles op alles zetten om het statement óp het veld te maken, in plaats van daarbuiten', aldus te lezen in het statement. Het inhaalduel moet sowieso voor 1 januari gespeeld worden en daarmee zou diskwalificatie voor Tottenham Hotspur – gezien het overvolle programma – ook nog een reële optie kunnen worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen