Bruggink zou overstap van 'boze' Wormuth wel snappen

23 december 2021, 11:10   Bijgewerkt: 23 december 2021, 11:50
Bruggink zou overstap van 'boze' Wormuth wel snappen

Frank Womruth is niet op gesprek geweest bij FC Groningen om Danny Buijs op te volgen. De trainer van Heracles Almelo werd na het 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur gevraagd naar de situatie, maar de oefenmeester wist nog niet eens dat zijn collega na dit seizoen gaat vertrekken bij de Trots van het Noorden.

ESPN-verslaggever Sjors Blauw vroeg hoe het gesprek tussen hem en Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van FC Groningen was geweest, maar daar was de trainer niet van gediend. "Ik heb helemaal geen gesprek met Groningen gehad. Wil je serieus met mijn praten, alsjeblieft. Het is helemaal geen thema op dit moment. Ik hoor nu pas voor het eerst dat Buijs gaat vertrekken bij FC Groningen. Ik ben trainer van Heracles en heb een contract." Fledderus was de man die Wormuth in 2018 naar Heracles Almelo haalde, dus heel vreemd is de link niet, maar volgens de trainer is er dus niets van waar.

Arnold Bruggink zag het vertrek van Buijs wel aankomen, vertelde hij woensdagavond bij ESPN. "Dat idee had ik al toen Fledderus die kant op ging, dat hij uiteindelijk een eigen trainer wilde aanstellen. Dat zag je van mijlenver aankomen dat dit ging gebeuren", aldus de analist, die Wormuth ook naar voren schoof als mogelijke kandidaat. "Dat is een echte Fledderus-coach, net als Kees van Wonderen van Go Ahead Eagles. Ik heb het gevoel dat ze daar heel erg graag naar een topsportklimaat willen."

Wormuth staat met Heracles op de dertiende plaats met achttien punten, waar Buijs met Groningen één punt meer heeft behaald. "Dit seizoen presteren ze een beetje onder, maar als ze enigszin bij de subtop horen, denk ik dat ze er dit seizoen wel genoegen mee nemen", stelt Bruggink. "Volgens mij zijn ze binnen de club behoorlijk aan het reorganiseren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen