Bekogelde Sevilla-speler met hoofdwond naar huis

16 januari 2022, 12:15

Joan Jordan heeft een hoofdwond overgehouden aan de derby tussen Sevilla en Real Betis. De middenvelder van Sevilla werd kort na rust vanaf de tribune bekogeld met een ijzeren staaf, die recht op zijn hoofd belandde. De scheidsrechter voelde zich daardoor genoodzaakt de wedstrijd definitief te staken.

In een officieel persbericht heeft Sevilla een update gegeven over de situatie. De middenvelder verliet het stadion duizelig en werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij direct werd behandeld aan zijn hoofdwond. Tot grote opluchting viel de schade mee voor de middenvelder. De club schrijft dat hij een 'traumatisch hersenletsel' heeft opgelopen.

Lees ook: Spelers Betis betichten Sevilla van schwalbe

In het ziekenhuis werd hij onderworpen aan een reeks tests, om te kijken of zijn hersenen eveneens waren beschadigd. Vanwege een hersenschudding wordt hij de komende 24 uur geobserveerd in zijn eigen woning. Er zijn geen redenen voor aanvullende zorg noodzakelijk.

'Sevilla FC veroordeelt de gewelddadige daad die Joan Jordán vandaag heeft ondergaan, een onaanvaardbare daad in de sportwereld, gepleegd door een persoon die natuurlijk niet de Real Betis-fans of de manier van voetbal in onze stad vertegenwoordigt', schrijft de club. 'De club eist respect voor Joan Jordán, een oprechte professional en een voorbeeldig persoon die een beruchte aanval heeft ondergaan.'

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen