FC Groningen hoopt op twee spelers: strijd met Vitesse en NEC

6 januari 2022, 18:05
FC Groningen hoopt op twee spelers: strijd met Vitesse en NEC

FC Groningen wil deze winterse transferperiode geen spelers verkopen of verhuren. Dat laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten in gesprek met RTV Noord. Desondanks houdt de beleidsbepaler de deur op een kier voor één speler: Patrick Joosten mag wellicht wel vertrekken, mits er een goed bod wordt gedaan op de aanvaller.

De buitenspeler vindt dat hij te weinig speeltijd krijgt van Danny Buijs. "Ik denk dat de kans zo'n 95 procent is dat we geen spelers gaan verkopen, want we willen deze groep bij elkaar houden. Voor Patrick Joosten is wel wat interesse. Hij heeft zelf aangegeven dat hij wel weg wil, omdat hij weinig aan spelen toekomt. Dat zou een optie kunnen zijn", aldus de bestuurder, die zelf ook de markt op wil.

Fledderus wil een verdedigende middenvelder en een linksback halen deze winter. "Daar zetten we op dit moment vol op in. Ik merk dat clubs momenteel wat minder haast hebben om spelers te verkopen of te verhuren", aldus de bestuurder, die de verwachtingen op een succesvolle transferperiode tempert. "Het zou zomaar kunnen dat er niemand bijkomt, want het is ook niet zo dat we nu heel dichtbij het aantrekken van een nieuwe speler zijn. Aan de andere kant kunnen zulke dingen natuurlijk ook weer heel snel veranderen."

Cheikh Niasse

Het regionale medium weet dat de club met NEC en Vitesse strijdt om Lille-middenvelder Cheikh Niasse. Zijn zwaakwaarnemer bevestigt de interesse vanuit Nederland. "We denken dat het goed voor hem is om zijn carrière in de Eredivisie te vervolgen. Dat heeft te maken met de spelopvatting en de sportieve kansen die Cheikh daar heeft. Ik denk dat de kans groot is dat hij zijn loopbaan hier vervolgt", aldus Moustapha Kamara. De noordelingen kwamen donderdag ook nog in actie in een oefenwedstrijd: tegen SV Meppen werd een voorsprong last minute nog weggegeven (1-1). 

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen