Barcelona debuteert in Europa League en doet in deze opstelling

17 februari 2022, 18:06

De opstelling van FC Barcelona voor het duel met Napoli in de tussenronde van de Europa League is bekend. Waar Frenkie de Jong aan de aftrap zal verschijnen, moet Luuk de Jong genoegen nemen met een plek op de reservebank. Memphis Depay ontbreekt vanwege blessureleed in de wedstrijdselectie.

Stiekem zal Luuk de Jong hebben gehoopt op een basisplaats tegen Napoli. De Nederlandse spits was afgelopen weekend tegen Espanyol (2-2) niet voor de eerste keer sinds de jaarwisseling belangrijk voor Barcelona. Met een doelpunt in blessuretijd redde hij een punt voor zijn ploeg, wat hem complimenten van Xavi opleverde.

Luuk de Jong heeft ondanks de lovende woorden geen basisplaats bij Barcelona. Xavi kiest voor een aanval met drie winteraanwinsten: Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré. Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué, Eric García, Óscar Mingueza, Jordi Alba, Pedri, Frenkie de Jong en Nico González zijn de andere starters bij Barcelona.

Barcelona maakt vanavond zijn debuut in de Europa League. De Catalanen beleven de primeur omdat zij er niet in slaagden om zich in een groep met Bayern München, Benfica en Dinamo Kiev te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League.  Napoli kwalificeerde zich voor de tussenronde door in de groepsfase van de Europa League tweede te eindigen achter Spartak Moskou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen