Berghuis gaat in op nieuwe rol en Ajax-onrust: "Zijn we gehackt?"

10 februari 2022, 17:51   Bijgewerkt: 10 februari 2022, 17:58

Steven Berghuis is bij Ajax voor de tweede keer op een andere positie komen te spelen. Nadat de rechtsbuiten eerder verhuisde naar de tienpositie, zakte hij tegen Vitesse (5-0) nog iets verder terug en nam hij de rol van Ryan Gravenberch voor zijn rekening. Ook dat beviel hem goed. 

"Als ik maar veel aan de bal kom. Het spel naar me toe kan trekken, in plaats van het moment af te wachten", zei Berghuis over zijn rol tegenover ESPN. "Als ik vaak aan de bal kom, kom ik met oplossingen. Dat heb ik voorheen vanaf rechts gedaan in een vrije rol, maar hier moet de rechtsbuiten het iets meer breed houden. Antony doet dat natuurlijk fantastisch. Ik ben een ander type. Ik voelde me vandaag heel lekker."

Dat zijn positiewijziging goed uitpakte, verbaasde Berghuis niet. "Het is aanpassen, maar daarom wel extra leuk. Ik heb in de jeugd altijd linkshalf gespeeld, maar daarna werden dat soort types vaak op de flank gezet. Vervolgens is het net welke trainers je tegenkomt. Nu kom ik deze trainer tegen en die zet me hier neer. Ik heb bepaalde kwaliteiten en dan is het aan hem: waar wil je dat gebruiken?"

Overmars

Zoals eerder Erik ten Hag en Daley Blind ontkwam ook Berghuis niet aan vragen over de situatie rond het vertrek van Marc Overmars. "Ik las het direct toen Ajax het naar buiten bracht", vertelde hij. "Zijn we gehackt? Dat was mijn eerste gedachte. Het is enorm pijnlijk, voor iedereen. Maar als speler ga je daarna wel weer verder. Ik weet ook niet precies wat er gebeurd is en hoef het eigenlijk niet te weten. Het is niet aan mij."

"De club heeft gereageerd, de trainer heeft gereageerd. Wij als team willen gewoon door met waar we mee bezig zijn", ging Berghuis verder. "Dat zag je tegen Vitesse ook terug. Je weet hoe het werkt: als het nu niet liep zoals we wilden, kan dat misschien door gaan spelen. Dat wilden we als team voorkomen."

Lees ook: Blind ontdaan: "Ik heb Overmars kort gesproken over WhatsApp"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen