Bijzonder record Xavi Simons bij opnieuw ontsnappend PSG

11 februari 2022, 22:58

Het basisdebuut van Xavi Simons (18) in de Ligue 1 is in de absolute slotfase toch nog goedgekomen. Het Nederlandse talent begon voor het eerst in de basis in de competitie tegen Stade Rennais, maar kon met collega-aanvallers Lionel Messi en Kylian Mbappé het verschil niet maken. Pas diep in blessuretijd maakte laatstgenoemde de winnende treffer: 1-0.

Op dat moment was Simons, die links voorin stond opgesteld met de twee grote sterren, overigens al gewisseld. Na ruim een uur spelen ging Simons namelijk naar de kant, op het moment dat PSG overigens ook al tot een doelpunt kwam. De eerste treffer van de Mbappé werd echter afgekeurd wegens buitenspel van enkele millimeters, waarna de van een enkelblessure teruggekeerde Georginio Wijnaldum zijn jonge landgenoot kwam vervangen.

Daarmee kwam er een einde aan het optreden van Simons, die de jongste Nederlandse basisdebutant ooit is in de Franse competitie. Ook met Wijnaldum voor het talent in de ploeg kwam het elftal van de door de PSG-fans uitgefloten Mauricio Pochettino lang niet tot een doeplunt, maar na een combinatie tussen Messi en Mbappé zorgde de Fransman voor een vreugde-explosie bij de thuisclub. Daardoor wint PSG ook de vierde wedstrijd op rij in de Ligue 1 zonder tegentreffers – allemaal op het eigen Parc des Princes en gaat het met een goed gevoel richting Real Madrid.

Lees ook: Xavi Simons tussen Mbappé en Messi

Sevilla – Elche 2-0

Karim Rekik heeft met Sevilla een belangrijke overwinning geboekt. In eigen huis ging het niet makkelijk tegen laagvlieger Elche, maar door treffers van Alejandro Gómez en Rafa Mir kwam het in de laatste twintig minuten alsnog goed. Oud-Ajacied Nemanja Gudelj bleef negentig minuten op de bank bij Sevillistas, die door de overwinning uiterst stevig in tweede blijft in La Liga en in het spoor van Real Madrid blijft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen