Bilate kraakt programmering ESPN: 'GELUKKIG is er basketbal'

14 februari 2022, 12:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mario Bilate heeft in een tweet flink uitgehaald naar de sportzender ESPN. De spits van NAC kampt al langer met wat fysieke problemen, waardoor hij sinds september al geen wedstrijden voor NAC meer speelde. De spits wilde dit weekend naar de wedstrijd tussen NAC en FC Den Bosch kijken, maar ESPN zond de wedstrijd, terwijl ze er wel de rechten voor hebben, niet uit.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Bilate, die getergd reageerde via zijn sociale media. '@ESPN, ik heb niet kunnen kijken naar NAC – Den Bosch, maar GELUKKIG hebben de basketballiefhebbers in Nederland naar de samenvattingen van de NBA kunnen kijken, die ook op YouTube te vinden zijn.' De lichtelijk ironische toon verraadt dat Bilate niet blij is met die keuze.

De slogan van de zender is nota bene: ESPN: voor de fans. Altijd en overal. Ruim een jaar geleden besloot ESPN, ondanks dat het over alle rechten beschikt, niet meer alle wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie live uit te zenden. Een wedstrijd uitzenden neemt namelijk de nodige productiekosten met zich mee en de kijkcijfers zouden daar niet tegen opwegen.

Lees ook: NAC wint voor het eerst sinds 3 december

Dat leidde tot veel frustratie bij de voetbalsupporters, die hun favoriete club niet meer op de voet konden volgen, maar zich tevreden moesten stellen met korte fragmenten in het schakelkanaal en een samenvatting achteraf. Een gedachtegang die niet helemaal aansluit bij de slogan van ESPN. Ook op de tweet van Bilate kwamen veel ondersteunende reacties.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen