Broertje Zouma wél geschorst na video van kattenmishandeling

10 februari 2022, 19:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

West Ham United werd deze week flink aangepakt wegens het opstellen van centrumverdediger Kurt Zouma. De Fransman was in opspraak geraakt door een video waarop te zien was hoe hij zijn kat mishandelde, en had volgens velen buiten de selectie gelaten moeten worden. Opmerkelijk is dat Yoan Zouma, het broertje van Kurt, door zijn club wél geschorst werd.

Yoan Zouma is speler van Dagenham & Redbridge FC, een club die uitkomt op het vijfde niveau van Engeland. Daar zal hij voorlopig echter niet in actie komen, zo heeft de club donderdag medegedeeld. De beelden van de kattenmishandeling zouden namelijk door hem zijn gefilmd. Zijn club gaf dinsdag al aan in beraad te gaan over een eventuele straf en kwam donderdag dus met een verder statement.

'Yoan is deze week benaderd door de RSPCA (Engelse dierenrechtenorganisatie, red.) en verleent volledige medewerking in hun onderzoek. Toch wil de club opnieuw benadrukken dat het elke vorm van dierenmishandeling veroordeelt en de reacties van veel supporters begrijpt. Daarom is besloten dat zo lang het onderzoek loopt, Yoan niet in actie zal komen in officiële wedstrijden van de club.'

Zelf had Yoan Zouma al spijt betuigd, zoals zijn broer eerder ook deed. Hoewel Kurt Zouma dus niet geschorst werd door zijn club, ondervond ook hij gevolgen van het incident. Zo werden zijn katten in beslag genomen, legde West Ham hem een boete op en dreigt zelfs [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/397336/interlandcarriere-zouma-in-het-geding-na-kattenmishandeling/,_blank,een verbanning uit de Franse nationale ploeg].

Lees ook: Zouma is katten kwijt en moet boete betalen na mishandeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen