Comeback helpt FC Twente in slotfase aan punt tegen Go Ahead

20 februari 2022, 16:40   Bijgewerkt: 20 februari 2022, 17:13

De Overijsselse derby tussen FC Twente en Go Ahead Eagles is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Go Ahead Eagles sprokkelde een punt bij de provinciegenoot, maar gaf wel een 0-2 voorsprong uit handen. Vlak voor én na de rust scoorden Isac Lidberg en Iñigo Córdoba voor Go Ahead Eagles, maar een zinderend slotoffensief zorgde dat FC Twente de stand weer gelijktrok. Een weergaloos doelpunt van invaller Joshua Brenet betekende dat Go Ahead Eagles voor de negende wedstrijd op rij niet weet te winnen.

Het elftal van Kees van Wonderen kreeg weinig grip op de wedstrijd en FC Twente behield - mede door de vele slordigheden van Go Ahead Eagles - eenvoudig de regie. De Enschedeërs kwamen meermaals in dreigende posities, maar waren niet doortastend in de laatste fase van de aanval. De grootste mogelijkheid in de eerste helft was voor Michel Vlap. De middenvelder draaide in het vijandelijke zestienmetergebied knap weg en krulde de bal rakelings langs de verre kruising. Op slag van rust kopte de Zweed Isac Lidberg een hoekschop van Philippe Rommens uiterst stijlvol raak uit. Bij de eerste paal plaatste hij zijn tweede doelpunt van het seizoen in de verre hoek. Bij de thuisploeg dekte niemand deze paal af, waardoor de verrassende 0-1 een feit was.

Halverwege de tweede helft begon het slotoffensief van FC Twente. Een driedubbele wissel van Ron Jans was het startsein om nog een resultaat uit het vuur te slepen. Deze wissels gaven FC Twente energie en juist op het moment dat Go Ahead Eagles met het gehele elftal stelling nam in het eigen strafschopgebied belandde een verdwaald schot van Michel Vlap via Joris Kramer achter de kansloze Andries Noppert. Na deze 1-2 was het eenrichtingsverkeer, maar de Twentse stormloop werd met man en macht verdedigd door de hechte defensie van Go Ahead Eagles. In de slotfase legde invaller Vaclav ?erný de bal breed op een andere invaller. Joshua Brenet chipte van net buiten het zestienmetergebied de bal weergaloos achter Andries Noppert. FC Twente zocht vervolgens naarstig naar het winnende doelpunt, maar deze bleef uit.

Uiteindelijk verdiende FC Twente een overwinning, maar zal vooral Go Ahead Eagles balen van dit gelijke spel, nadat zij een 0-2 voorsprong uit handen gaven. FC Twente gaat aanstaande vrijdag op bezoek bij RKC Waalwijk. Go Ahead Eagles sluit de maand februari volgend weekend af met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Eerder dit seizoen stuntte de Deventerse formatie door de Amsterdamse ploeg in de Arena op 0-0 te houden. Een nieuwe stunt is zeer welkom voor de ploeg van Kees van Wonderen.

Opstellingen en beoordelingen

FC Twente: Lars Unnerstall 6, Giovanni Troupée 6 (71. Joshua Brenet -), Julio Pleguezuelo 6, Robin Pröpper 6.5, Gijs Smal 6 (71. Manfred Ugalde -), Ramiz Zerrouki 6, Michel Vlap 7, Michal Sadílek 6.5, Daan Rots 6 (86. Vaclav ?erný -), Ricky van Wolfswinkel 6 en Dimitris Limnios 6.5 (71. Virgil Misidjan -)

Go Ahead Eagles: Andries Noppert 6.5, Cuco Martina 6, Gerrit Nauber 6.5, Joris Kramer 6, Bas Kuipers 6, Mats Deijl 6.5 (78. Boyd Lucassen -), Luuk Brouwers 6.5, Philippe Rommens 6, Ragnar Oratmangoen 6.5, Iñigo Córdoba 6.5 (83. Ogechika Heil) en Isac Lidberg 6.5 (90. Jay Idzes)

Man of the Match: Michel Vlap

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen