FC Twente bezorgt RKC bij start carnavalsweekend enorme kater

25 februari 2022, 22:10

De eerste kater van het weekend heeft RKC Waalwijk al binnen. De Brabanders namen het vrijdagavond aan het begin van het carnavalsweekend op tegen FC Twente en slikten in blessuretijd de 1-2 van Dimitris Limnios. Het was flink balen voor RKC, maar het was ook verdiend. Twente had de wedstrijd grotendeels gecontroleerd, alleen verprutste het enorm veel kansen om er 0-2 en 0-3 van te maken. Door de zege komt Twente op gelijke hoogte met AZ, RKC blijft net boven de degradatiezone.

Met het carnavalsweekend op het punt van beginnen, en in veel steden al begonnen, wilde RKC er voor eigen publiek alvast een feestje van maken. In het speciale carnavalstenue gingen de Waalwijkers fel van start om het FC Twente meteen moeilijk te maken. Het zag eruit alsof het team van Ron Jans al een beetje alcohol op had, want in de eerste twintig minuten kwam het nauwelijks van eigen helft af. Alleen keeper Lars Unnerstall was bij de les, hij hield Twente op de been door een pegel van Yassin Oukili te keren en met een geweldige reflex een kopbal van Michiel Kramer uit de hoek te slaan.

Door het missen van de kansen vergat FC Twente zichzelf te belonen voor het goede voetbal. Bij de aanvallen die uitdraaiden op de enorme kansen, werd RKC namelijk echt uit elkaar gespeeld. De krachtsverhoudingen bleken opeens vrij groot, terwijl de Brabanders aan het begin nog de veel betere ploeg waren. Daar was na de treffer van Van Wolfswinkel weinig meer van over, RKC mocht van geluk spreken dat het slechts 0-1 stond halverwege. Pech was er desondanks ook: aanvoerder Melle Meulensteen liep ergens een blessure op en kwam bij aanvang van de tweede helft niet meer het veld op voor de nummer dertien van de Eredivisie. Zo miste hij zijn eerste minuten van het seizoen.

Zonder Meulensteen ging het RKC niet veel beter af. Het moest toezien hoe Twente de wedstrijd controleerde en bijna niets weggaf. Doelman Unnerstall moest een keer ingrijpen bij een voorzet en hetzelfde deed basisdebutant Max Bruns die de geblesseerd afgehaakte Robin Pröpper uitstekend verving. RKC gaf direct na de pauze wel echte kansen weg, maar die waren opnieuw niet besteed aan Twente. Misidjan miste tot twee keer toe, Brenet kopte over en Daan Rots stuitte na een steekpass op Vaessen.

Het dikgevulde uitvak van was er stil van, en in het verder niet heel goed gevulde stadion was het weer feest. RKC had een resultaat in handen, dat gezien het gehele duel mooi meegenomen zou zijn. Toch kwam de kater zoals altijd aan het einde: invaller Limnios kopte richting doel nadat een voorzet vanaf links al met het hoofd was verlengd door een medespeler. De bal viel in de hoek, waarmee de wedstrijd ook in het slot viel. De fans van RKC konden hun verdriet gaan wegdrinken in de kroegen, terwijl Twente echt feestvierde en met de drie punten naar Enschede ging.

Opstellingen en beoordelingen*:

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5, Juriën Gaari 5, Dario van den Buijs 4.5 (61. Iliass Bel Hassani 5), Melle Meulensteen 5 (46. Said Bakari 6.5), Ahmed Touba 5, Alexander Büttner 5 (85. Luuk Wouters -), Yassin Oukili 6, Vurnon Anita 5, Richard van der Venne 5 (72. Roy Kuijpers -), Jens Odgaard 6.5, Michiel Kramer 5.

FC Twente: Lars Unnerstall 6.5, Joshua Brenet 6.5, Julio Pleguezuelo 6.5, Max Bruns 7, Gijs Smal 6, Ramiz Zerrouki 6.5, Michal Sadílek 5, Daan Rots 6 (78. Vaclav Cerny -), Michel Vlap 5 (78. Manfred Ugalde -), Virgil Misidjan 4.5 (78. Dimitris Limnios -), Ricky van Wolfswinkel 7.

Man of the match: Dimitris Limnios

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen