Ook Sparta zegeviert en maakt degradatiestrijd razend spannend

13 februari 2022, 14:15   Bijgewerkt: 13 februari 2022, 14:20

Sparta Rotterdam heeft een einde gemaakt aan een negatieve reeks aan puntenverlies met een nipte 1-0 overwinning op Willem II. Hiermee passeren ze PEC Zwolle weer op de ranglijst en hebben ze dus maar kort op de laatste plaats gestaan in de Eredivisie. Younes Namli tekende namens de Spartanen voor het winnende doelpunt.

De Spartanen begonnen als hekkensluiter aan deze degradatiekraker na de inhaalslag van PEC. Al negen wedstrijden op rij kwam de ploeg van Henk Fraser niet tot een overwinning, waardoor de degradatiestrijd een hele pittige zal worden. Zeker nu de Zwollenaren in een uitstekende vorm verkeren. Willem II stond bij aanvang van de wedstrijd net buiten de degradatiezone en zeven punten los van de hekkensluiter. Met de overwinning op RKC Waalwijk maakten De Tricolores vorige week een einde aan een periode van vier maanden zonder overwinning.

Ook in het tweede bedrijf was het Sparta dat de overhand had. Dit resulteerde gelijk in een aantal kansjes, maar er werd niet met scherp geschoten. Na een klein uur spelen gebeurde dit echter wel, toen Namli naar binnen trok en het net vond met een geplaatst schot van buiten het zestienmetergebied: 1-0. Met deze verdiende treffer was de ban eindelijk gebroken en moest ook Willem II meer laten zien. De Tricolores zetten meer druk bij het ingaan van de slotfase, maar toch bleven de grootste kansen in hun eigen strafschopgebied opdoen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Sparta Rotterdam: Okoye 6; Abels 6, Vriends 6, Auassar 6, Durmisi 6; Van Crooij 6.5, Verschueren 6, Namil 7 (85. Masouras -), De Kamps 6 (77. Mijnans -); Engels 6, Thy 6.5 (87. Heylen -).

Willem II: Wellenreuther 6; Owusu 5.5, Dammers 5.5, Heerkens 5.5, Köhlert 5.5 (76. Kóhn -); Saddiki 5, Oosting 5, Llonch 5 (28. Crowley 6); Nunnely 5, Hornkamp 5, Svensson 5 (76. Kabangu -).

Man of the Match: Younes Namli

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen