Atalanta zet belangrijke stap, Boadu kan Nederland niet helpen

10 maart 2022, 23:32   Bijgewerkt: 17 maart 2022, 20:18

Atalanta heeft donderdagavond een goede eerste stap richting de kwartfinale van de Europa League gezet. Met Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners als basisspelers won de Italiaanse club met 3-2 van Bayer Leverkusen. Sporting Braga versloeg AS Monaco met 2-0, wat slecht nieuws is voor het Nederlandse voetbal.

Atalanta - Bayer Leverkusen 3-2

Liefst vijf Nederlanders verschenen aan de aftrap in Bergamo. Bij de thuisploeg waren dat Hateboer, De Roon en Koopmeiners, terwijl de bezoekers aantraden met Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker. Timothy Fosu-Mensah kwam bovendien als invaller binnen de lijnen. Voor de (potentiële) Oranje-internationals was er geen hoofdrol weggelegd, maar voor Ruslan Malinovskiy wel.

De Oekraïner maakte halverwege de eerste helft het openingsdoelpunt van Charles Aránguiz ongedaan en leverde vervolgens de assist bij de 2-1 en 3-1, die werden gemaakt door Luis Muriel. Waar Atalanta vervolgens leek door te drukken, maakte Leverkusen via Moussa Diaby de aansluitingstreffer. Meer zat er niet in het vat voor de Duitsers, die de schade over een week kunnen repareren. Atalanta is na de heenwedstrijd echter de favoriet om door te stoten naar de laatste acht van de Europa League.

Sporting Braga - AS Monaco 2-0

Waar het Nederlandse voetbal gebaat was bij een slecht resultaat van Sporting Braga, verschafte de Portugese club zich een prima uitgangspositie voor de return door AS Monaco te verslaan. Tegelijkertijd sprokkelde de club uit Braga coëfficiëntenpunten voor Portugal, de grote concurrent van Nederland op de coëfficiëntenranglijst. Myron Boadu kwam bij Monaco als invaller binnen de lijnen, maar kon een nederlaag voor zijn ploeg niet voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen