'Barça-fan' Gerrard looft Xavi: "Keren terug waar ze thuishoren"

27 maart 2022, 23:20

Steven Gerrard is onder de indruk van de metamorfose die FC Barcelona heeft ondergaan sinds Xavi de hoofdtrainer is. De opvolger van Ronald Koeman laat de ploeg een stuk beter spelen, al moet daar bij gezegd worden dat de Spanjaard ook een aantal goede nieuwe spelers tot zijn beschikking heeft gekregen.

"Ik denk dat de keuze voor Xavi een geniale zet was voor Barça. Hij is iemand die Barça in zijn DNA heeft, hij was vele jaren een speler van wereldklasse. Hij kent de stijl die alle mensen bij Barça willen zien, en na een paar moeilijke jaren lijkt het erop dat ze terugkeren naar waar ze thuishoren. Ze behaalden een enorm resultaat tegen Real Madrid", doelt hij op de 0-4 overwinning tegen de koploper van de Spaanse competitie.

"Als Barça-fan van veraf zie ik graag dat ze het heel goed doen", besluit Gerrard voor de camera van FC Barcelona TV. De Engelsman nam het tijdens een benefietwedstrijd met voormalig Liverpoolspelers op tegen een team met oud-Barcelonaspelers. Een van de spelers die het shirt van de Catalanen aantrok, was Edgar Davids. Ook de Nederlander liet zich na afloop lovend uit over Xavi zijn werkzaamheden tot dusver. "Het is fantastisch. Het is mooi om te zien dat Barcelona weer goed speelt en bovendien veel goals maakt."

Met Xavi aan het roer is Barcelona gestegen naar de derde plaats in de Spaanse competitie. Die plaats is voldoende voor een Champions League-ticket aan het einde van het seizoen. De tweede plaats lijkt ook nog een haalbare kaart: het gat met Sevilla is momenteel drie punten, terwijl de Catalanen nog een duel tegoed hebben.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen