Boadu niet bij Jong Oranje: "Kunnen we ons niet permitteren"

22 maart 2022, 20:23
Boadu niet bij Jong Oranje:

Myron Boadu zit niet bij de selectie van Jong Oranje. Dat heeft volgens bondscoach Erwin van de Looi niets te maken met de disciplinaire schorsing van de vorige interlandperiode. De blessure van de spits is de aanleiding om hem deze keer niet op te nemen in het team.

"Myron komt terug van een lange blessure. We hebben contact gehad met Monaco en Myron. Zij zeggen: 'Hij is op dit moment nog niet fit genoeg om volledige wedstrijden te spelen'. Met Brian Brobbey hebben we nog een spits die maar beperkt inzetbaar is. We spelen twee wedstrijden in een korte tijd. Dan kunnen we het ons niet permitteren om twee twijfelgevallen te selecteren", vertelt Van de Looi in gesprek met Voetbal International.

In november werd Boadu gepasseerd wegens 'eerdere incidenten', maar dat speelt nu dus niet meer mee voor de keuzeheer. "Iedere jonge speler kan een keer een fout maken, de mist ingaan. Dat gaat altijd met ups en downs. Dat hoort er ook bij. Soms moet je ook een keer maatregelen nemen, zoals wij in november hebben gedaan. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet meer voor Jong Oranje in aanmerking komt. Ik heb hem gesproken en hij wil zelf ook graag", aldus Van de Looi.

Tijdens deze interlandperiode kan de bondscoach in de spitspositie onder andere kiezen tussen Brobbey, Anderlecht-spits Joshua Zirkzee, PEC Zwolle-aanvaller Daishawn Redan en Vitessenaar Thomas Buitink. Jong Oranje speelt tegen Jong Bulgarije en de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Day laatste duel is een directe strijd tussen de nummer één en twee in de kwalificatiepoule voor het Europees kampioenschap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen