Dortmund wint in extremis en voert druk op Bayern München op

16 maart 2022, 20:29
Dortmund wint in extremis en voert druk op Bayern München op

Borussia Dortmund heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. De ploeg van Donyell Malen won door een late treffer met 0-1 op bezoek bij FSV Mainz 05. Zodoende lijken we ons op te kunnen maken voor een spannende ontknoping in Duitsland.

Opvallend genoeg moest de Nederlandse inbreng aan de aftrap komen van de bezoekers. Bij Dortmund mocht Malen namelijk in de basis beginnen, terwijl zijn landgenoten bij de gastheer juist ontbraken. Jean-Paul Boëtius moest genoegen nemen met een plekje op de bank. Jerry St. Juste (geblesseerd) en Delano Burgzorg (corona) ontbraken in de wedstrijdselectie.

Dortmund wist dat het bij een overwinning de druk op Bayern zou opvoeren, maar had in de eerste helft moeite om tot kansen te komen. De stugge middenmoter uit Mainz kon vrij gemakkelijk stand houden. Daarom besloot Marco Rose om Erling Haaland na de thee in te brengen, al leek dat niets uit te halen. In de absolute slotfase sloeg Dortmund echter alsnog toe. Op aangeven van Giovanni Reyna werkte Axel Witsel de bevrijdende 0-1 binnen.

Door de driepunter van Die Borussen is het verschil tussen Dortmund en Bayern nu vier punten in het voordeel van de koploper uit München. In de Bundesliga staan er nog acht speelrondes op het programma. Op zaterdag 23 april treffen de twee grootmachten elkaar nog in de Allianz Arena. Dit weekend wachten duels met Union Berlin (Bayern) en 1. FC Köln (Dortmund).

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen