PSV wil deze week opvolger Schmidt en Hiddink presenteren

28 maart 2022, 07:36
PSV wil deze week opvolger Schmidt en Hiddink presenteren

PSV moet voor het komende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige coach Roger Schmidt heeft aangegeven te vertrekken uit Eindhoven, waardoor PSV momenteel zeer actief is op de trainersmarkt. Toch lijkt de nieuwe hoofdtrainer uit de eigen gelederen te komen, want PSV wil komende week een akkoord bereiken met het duo Ruud van Nistelrooy en Fred Rutten.

Van Nistelrooy is momenteel trainer van Jong PSV en sprak ik het verleden al uit de ambitie te hebben om trainer van het eerste elftal te worden. Toen hij enkele weken geleden echter werd gepolst voor die positie, gaf hij aan er nog niet klaar voor te zijn. PSV heeft hem vervolgens proberen over te halen, door hem te ondersteunen met ervaren personen uit de voetballerij.

Zo moet Fred Rutten zijn assistent worden, waarvan het Eindhovens Dagblad maandag of dinsdag nog een ja-woord verwacht. Daarbij zal Guus Hiddink als klankbord optreden op de achtergrond, zonder dat hij een officiële functie bekleedt. Op die manier hoopt PSV Van Nistelrooy een professioneel klimaat te bieden, waardoor hij de beginnersfouten van een hoofdtrainer bij een topclub niet zal maken.

PSV hoopt deze week een akkoord te kunnen melden met Van Nistelrooy, die het momenteel met Jong PSV prima doet in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV bekleedt de elfde plek en staat daarmee boven Jong AZ (13e) en Jong Utrecht (19e). Alleen de beloftenploeg van Ajax doet het met een vijfde plek beter tussen de eerste elftallen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen